Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021 08:09

Καλαμάτα: Ξεκίνησαν οι εργασίες στο έργο ανάπλασης της Ναυαρίνου (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες στο έργο ανάπλασης της οδού Ναυαρίνου, στο τμήμα Φαρών - Ακρίτα.

Για το λόγο αυτό διακόπηκε η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα και διεξάγεται μέσω Φαρών, Ακρίτα και Κρήτης.

Οι εργασίες ξεκίνησαν από την πλευρά της Φαρών, με εκσκαφές στο βόρειο πεζοδρόμιο. Σύμφωνα με τον ανάδοχο του έργου, η εκτέλεση των εργασιών θα γίνεται τμηματικά, προκειμένου να υπάρξει η δυνατόν λιγότερη όχληση.

Κάτοικοι κι επαγγελματίες εξέφρασαν την ελπίδα το έργο να βελτιώσει την εικόνα της Ναυαρίνου και ζήτησαν να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και η συμβατική προθεσμία του.

Λόγω των εργασιών έγινε τροποποίηση της διαδρομής της γραμμής 1 του αστικού λεωφορείου “Αφετηρία - Φιλοξένια”. Το λεωφορείο διέρχεται μέσω των οδών Φαρών - Κρήτης - Ακρίτα - Ναυαρίνου και Ναυαρίνου - Ακρίτα - Κρήτης - Φαρών και έχουν δημιουργηθεί προσωρινές στάσεις στη Φαρών (μετά τη διασταύρωση με την οδό Ηροδότου), στην Κρήτης (μετά τη διασταύρωση με την οδό Μαιζώνος), στην Ακρίτα (μετά τη διασταύρωση με την οδό Μεθώνης) και στην οδό Ναυαρίνου (μπροστά από το “Πανελλήνιο”).

Το έργο ανάπλασης της Ναυαρίνου από Φαρών έως Ακρίτα, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Πελοποννήσου και υλοποιείται από την εταιρεία “PPS Square Τεχνική ΙΚΕ” με έκπτωση 51,21% και προθεσμία 180 ημερολογιακών ημερών.

Γ.Σ.