Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021 19:46

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε δρόμους του Ταϋγέτου

Γράφτηκε από την
Προβλήματα από την κακοκαιρία σε δρόμους του Ταϋγέτου

Αρκετά προβλήματα σε διάφορα σημεία του εθνικού και τοπικού οδικού δικτύου στις κοινότητες του Ταϋγέτου προκάλεσαν οι τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Δήμο Καλαμάτας, χθες Κυριακή πραγματοποιήθηκε αυτοψία κλιμακίου τεχνικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, σε σημεία όπου υπήρξαν κατολισθήσεις πρανών και πτώσεις δέντρων στον οικισμό Μαχαλά της Αλαγονίας, στη Νέδουσα, στο Λαδά και το Καρβέλι.

Ο δήμος βρίσκεται σε συνεννόηση με τους προέδρους των κοινοτήτων για το συντονισμό των μηχανημάτων που επιχειρούν στην περιοχή (άρσεις καταπτώσεων πρανών, καθαρισμοί ρείθρων και φρεατίων), ενώ προγραμματίζονται και παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών.

Οσον αφορά την τοπική οδό από Αλαγονία προς Μαχαλά, λόγω κατολίσθησης που σημειώθηκε, ο δρόμος κρίθηκε επικίνδυνος και αποφασίστηκε να κλείσει για λόγους ασφαλείας. Επίσης, σε δύο ακόμα σημεία του ίδιου δρόμου παρατηρήθηκαν και πτώσεις πρανών, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί το πλάτος του δρόμου. Στα σημεία αυτά έχει τοποθετηθεί σχετική σήμανση. Τα φαινόμενα είναι υπό παρακολούθηση και τεχνικοί του δήμου μελετούν τρόπους αντιμετώπισής τους.


NEWSLETTER