Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 20:41

Νέος καυγάς με πρωταγωνιστή τον Τσώνη στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Νέος καυγάς με πρωταγωνιστή τον Τσώνη στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

 

Ερωτήματα για σημαντικά θέματα έθεσε χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης ο ανεξάρτητος σύμβουλος - τέως δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, όμως ο ειρωνικός και προσβλητικός τρόπος του απέναντι στον αντιδήμαρχο Τάσο Παπαγεωργίου και στο Σώμα τα ακύρωσε και προκάλεσε δικαιολογημένες αντιδράσεις και έντονη αντιπαράθεση.

Ο κ. Τσώνης ζήτησε ενημέρωση - απαντήσεις για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, για το Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων και τα αντισταθμιστικά οφέλη προς το δήμο, για την υπόθεση των σκουπιδιών (αν ο δήμος θα πάει τα σκουπίδια του στη μονάδα της ΣΔΙΤ στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας) και για την αγροτική οδοποιία, ενώ ζήτησε το νέο μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης να γίνει στην πόλη της Μεσσήνης. Τα αιτήματά του, όμως, συνοδεύτηκαν με ειρωνικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς προς τον κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος αντιδρώντας μίλησε για στιγμές που δεν τιμούν το Σώμα, με “πρωταγωνιστή” πάντα τον ίδιο άνθρωπο – και ζήτησε “να βάλουμε όλοι ένα λιθαράκι να αλλάξει η μορφή του Δημοτικού Συμβουλίου”.

Ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος είπε ότι είναι θετικές οι εξελίξεις για τον δήμο, αλλά επεσήμανε ότι δεν θα απαντήσει στον κ. Τσώνη, λόγω της προσβλητικής συμπεριφοράς του, και πως θα απαντήσει σε τηλεοπτικό διάλογο μαζί του για να βλέπει όλος ο κόσμος.

Στην αντιπαράθεση του κ. Τσώνη με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Φύκιρη, που ακολούθησε, ο τέως δήμαρχος αποχώρησε.

Στο τέλος της συνεδρίασης, απολογούμενος ο πρόεδρος Ν. Φύκιρης είπε ότι ένας άνθρωπος δημιουργεί πάντα μια “κατάσταση” και πως ο ίδιος έχει δείξει ανοχή στο πρόσωπο του κ. Τσώνη, ενώ ευχαρίστησε όλους τους άλλους συμβούλους γα την ήπια στάση τους.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Τσερπές ζήτησε, πέρα από χαρακτηρισμούς και αντιπαράθεση, να απαντώνται οι ερωτήσεις, και ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Χρήστος Θεοδωρακόπουλος ζήτησε το θέμα της αγροτικής οδοποιίας να ενταχθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Γ.Σ.