Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 08:34

Καλαμάτα: Στόχος να ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι η ανάπλαση της Ναυαρίνου

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Στόχος να ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι η ανάπλαση της Ναυαρίνου

 

Στόχος της δημοτικής αρχής Καλαμάτας είναι το έργο ανάπλασης και μονοδρόμησης της Ναυαρίνου, στο τμήμα Φαρών - Ακρίτα, να τελειώσει πριν τον Ιούνιο, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Ταυτόχρονα, εξετάζει την υπογειοποίηση των ηλεκτρικών καλωδίων, για να δοθεί τέλος στην άσχημη εικόνα με τα εναέρια καλώδια.

Αυτά επεσήμανε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος απαντώντας σε ερώτησή μας για το έργο της ανάπλασης στην παραλιακή οδό που έχει ξεκινήσει και υλοποιείται.

“Το παρακολουθούμε το έργο πολύ στενά”, δήλωσε ο δήμαρχος και σημείωσε: “Στόχος μας είναι, αν είναι δυνατόν, μετά το Πάσχα να έχει ολοκληρωθεί. Να μην μας πιάσει Ιούνιος δηλαδή, που προβλέπεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Είναι πολύ βασικό αυτό για να μπορέσουμε να δώσουμε το περιθώριο στις επιχειρήσεις να μπορέσουν να λειτουργήσουν το καλοκαίρι και να μην υποστούν ζημιά”.

Για το θέμα των καλωδίων ανέφερε πως “την Πέμπτη το πρωί πραγματοποιήθηκε μια σύσκεψη και συζητήσαμε ακριβώς πώς θα αντιμετωπίσουμε το θέμα των καλωδίων και των σωληνώσεων που περνάνε εναέρια, ώστε αυτά να υπογειοποιηθούν και να μην υπάρχει αυτή η άσχημη εικόνα”. Ενημέρωσε ότι “είπαμε να κάνουμε μια επιπλέον εργολαβία, μια επέκταση της σύμβασης ενδεχομένως για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα”. Ολοκληρώνοντας, ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι “είμαστε ικανοποιημένοι από την εξέλιξη του έργου, παρόλα αυτά είμαστε εκεί και στενά το παρακολουθούμε”.

Οι εργασίες υλοποιούνται τμηματικά και στο πρώτο τμήμα από τη Φαρών έως τη Μαιζώνος που ξεκίνησαν, οριοθετήθηκε το βόρειο πεζοδρόμιο που θα επεκταθεί και φάνηκε και το πλάτος του δρόμου, που θα αναπλαστεί και θα μονοδρομηθεί.

Με την τμηματική εκτέλεση των εργασιών στόχος είναι να υπάρξει η μικρότερη δυνατή όχληση στα καταστήματα και στους ανθρώπους που μένουν στην περιοχή.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο ανάπλασης της Ναυαρίνου από Φαρών έως Ακρίτα, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Πελοποννήσου, υλοποιείται από την εταιρεία “PPS Square Τεχνική ΙΚΕ” με έκπτωση 51,21% και με προθεσμία 180 ημερολογιακών ημερών (6 μηνών).

Γ.Σ.


NEWSLETTER