Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 20:54

Σύμβαση για διαδημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων  Δήμων Καλαμάτας - Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον
Σύμβαση για διαδημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων  Δήμων Καλαμάτας - Μεσσήνης

 

Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας για τη μελετητική ωρίμανση και τις αδειοδοτήσεις για την κατασκευή και τον εξοπλισμό διαδημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, προϋπολογισμού 16.430 ευρώ, ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την εισήγηση: “Οι Δήμοι Καλαμάτας και Μεσσήνης μέσω διαδημοτικής συνεργασίας επιδιώκουν την απρόσκοπτη υλοποίηση της ενταγμένης πράξης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», το

οποίο θα εξυπηρετεί τους δύο όμορους δήμους με φορέα υλοποίησης το Δήμο Μεσσήνης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της πρόσκλησης Χ του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», εντάχθηκε η πρόταση με τίτλο «Κατασκευή και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς», συνολικού προϋπολογισμού 744.000 ευρώ. Βασικός στόχος της ενταγμένης πράξης είναι η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, καθώς και η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους δύο συνεργαζόμενους ΟΤΑ στον τομέα της εφαρμογής των προγραμμάτων διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την προστασία αυτών σε εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς. Το αντικείμενο της προτεινόμενης προγραμματικής σύμβασης αφορά στην υποστήριξη για την υλοποίηση της προαναφερθείσας πράξης και συγκεκριμένα στη μελετητική ωρίμανση της πράξης και στην εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων, από τις αρμόδιες και συναρμόδιες υπηρεσίες, όπως περιγράφονται στο συνημμένο σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου είναι 2 μήνες από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης”.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας ενημέρωσε ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν γρήγορα “γιατί πιεζόμαστε από τα αδέσποτα στην πόλη”. Ανέφερε ότι είναι άψογη η συνεργασία με τον Φιλοζωικό και πως με τη σύμβαση που υπογράφηκε θα μπορούν να φιλοξενούνται 70 με 72 ζώα, μετά τις κτηνιατρικές υπηρεσίες και τις στειρώσεις.

Εντονη κριτική στη δημοτική αρχή άσκησε ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης, λέγοντας ότι “το θέμα είναι σοβαρό, δεν πάμε καλά, είστε 2,5 χρόνια στην εξουσία και ουσιαστικά δεν έχετε κάνει τίποτα και το πρόβλημα με τα αδέσποτα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις”. Για το λόγο αυτό, παρά την ανάγκη που υπάρχει, ψήφισε λευκό.

Ο Γ. Φάβας απάντησε ότι “ο μηδενισμός είναι κακό. Είναι άδικο να το μηδενίζουμε, έχουν γίνει αλλεπάλληλες συναντήσεις με το Δήμο Μεσσήνης” και ανέφερε πως το πρόβλημα έχει ενταθεί με καινούργια αδέσποτα που δεν είναι από γέννες, αλλά τα έχουν παρατήσει από περιοχές εκτός Καλαμάτας.

Γ.Σ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER