Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022 08:09

Διαμαρτυρία για τα αδέσποτα στους Γαργαλιάνους

 

Την ανάγκη διαχείρισης των αδέσποτων ζωών από το Δήμο Τριφυλίας, που είναι ο αρμόδιος φορέας, μας επισήμαναν φιλόζωοι από το σχετικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.

Με αφορμή περιστατικά που έχουν συμβεί στην πόλη τους το τελευταίο διάστημα, σημειώνουν ότι ο δήμος θα πρέπει να προχωρήσει στη δημιουργία ενδιαιτήματος για να φιλοξενούνται ειδικές περιπτώσεις ζώων, κυρίως σκύλων. Μάλιστα για αυτές τις δράσεις μας είπαν πως υπάρχει και σχετική χρηματοδότηση.

Όπως μας μεταφέρθηκε, ένα αδέσποτο σκυλί το τελευταίο διάστημα έχει δαγκώσει δύο γυναίκες. Μάλιστα η μια μεταφέρθηκε και στο ΚΑΤ λόγω του τραύματός της. Από εκεί και πέρα μετά από καταγγελία που έγινε επιβλήθηκε πρόστιμο σε μια γυναίκα που τάιζε το συγκεκριμένο αδέσποτο, χωρίς όμως να είναι δικό της. Όπως μας είπαν της επιβλήθηκε πρόστιμο και για δεύτερο σκυλί που τάιζε, αδέσποτο κι αυτό, το οποίο δεν έχει επιτεθεί σε κάποιον.

Μπροστά σε όλες αυτές τις καταστάσεις, όπως μας τόνισαν οι φιλόζωοι, ο δήμος θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για τη διαχείριση των αδέσποτων ώστε να μην δημιουργούνται τέτοια προβλήματα.

Κ.Μπ.