Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 20:15

Διαδικτυακή επιστημονική συζήτηση για την “Ομικρον”

Γράφτηκε από την

Διαδικτυακή επιστημονική συζήτηση με θέμα “Πανδημία: Νεότερα δεδομένα και στέλεχος Ομικρον”, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 8 το βράδυ μέσω τηλεδιάσκεψης, στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας.

Στη συζήτηση χαιρετισμό θα απευθύνει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Στο webinar εισηγητές θα είναι: Ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Παρασκευής, με θέμα “Σύγχρονα επιδημιολογικά δεδομένα: Μεταλλάξεις του κορονοϊού και στέλεχος Ομικρον”. Ο καθηγητής Παθολογίας - Λοιμώξεων, διευθυντής προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών “Λοιμωξιολογία”, στη Δ’ Παθολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, President European Shock Society, Chairman European Sepsis Alliance Ευάγγελος Γιαμαρέλλος - Μπουρμπούλης, με θέμα “Παθοφυσιολογία και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του στελέχους Ομικρον - νεότερες θεραπευτικές επιλογές νόσου Covid-19”.
Το συντονισμό θα έχει ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας του ΕΚΠΑ Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από τους διοργανωτές, οι δημοσιογράφοι που το επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν με φυσική παρουσία στην αίθουσα συνεδριάσεων του ιστορικού Δημαρχείου και να θέσουν τα ερωτήματά τους στους εισηγητές κατά τη διάρκεια της συνάντησης.