Σάββατο, 05 Φεβρουαρίου 2022 09:05

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Καλαμάτα: Διαφωνίες για την συναυλία των “Ονιράμα”

Γράφτηκε από τον
Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Καλαμάτα: Διαφωνίες για την συναυλία των “Ονιράμα”

Πίστωση ύψους 38.340 ευρώ για την οργάνωση εκδηλώσεων και το στήσιμο αποκριάτικων κατασκευών στην πόλη και στις κοινότητες, κατά τη διάρκεια της Αποκριάς, ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.

Αναλογικά τα περισσότερα χρήματα, 12.800 ευρώ, προβλέπεται να δοθούν για τη συναυλία του συγκροτήματος “Ονιράμα”. Οι παρατάξεις των μειοψηφιών εξέφρασαν επιφυλάξεις για τη συναυλία και το κόστος της, καθώς και για το γενικότερο κόστος. Οι δύο (Κοσμόπουλος - Τζαμουράνης) ψήφισαν λευκό και η Μαρία Οικονομάκου καταψήφισε.

Ακόμα, με βάση με την εισήγηση που εγκρίθηκε, ποσό 6.200 ευρώ θα διατεθεί για την προβολή - διαφήμιση των αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με την εισήγηση του αντιδημάρχου Σαράντου Μαρινάκη, ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις», “θέλοντας να δημιουργήσουν αποκριάτικη εορταστική ατμόσφαιρα, θα προχωρήσουν στην τοποθέτηση ιδιαίτερων κατασκευών, σημαιόπανων, πυλώνων, εναέριων χρωματιστών σειρών με κορδέλες μάσκες, κλπ. Eπίσης, θα διοργανώσουν συναυλίες, ευχάριστα χάπενινγκ με τυμπανοκρουσίες, μπάντες, μάγους, στην πόλη και παραδοσιακές εκδηλώσεις με την αναβίωση των παραδοσιακών μας εθίμων στις κοινότητες, έχοντας στόχο την διάχυση ενός εορταστικού κλίματος σε όλη την επικράτεια του δήμου. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση του Covid-19”.

Τα υπόλοιπα χρήματα που προβλέπεται να διατεθούν, είναι:

Μάγος Σανκάρα παράσταση 1.700 ευρώ. Τοπικά συγκροτήματα - μπάντες - τυμπανοκρουσίες - μουσικά χάπενινγκ 6.000 ευρώ. Ανακατασκευή για 15 μάσκες και βάσεις, 6.510 ευρώ. Υλικά και τοποθέτηση στολισμού (σημαίες - μουσαμάδες στους πυλώνες - κορδέλες), 2.550 ευρώ. Πυροτεχνήματα - κομφετί - μπαλόνια, 2.000 ευρώ. Για 33 κοινότητες, αποκριάτικες εκδηλώσεις αναβίωση παραδοσιακών εθίμων - παραδοσιακά εδέσματα, 2.500 ευρώ. Οργανωτικά (υλικά και κατασκευές χαρταετού για 200 παιδιά, χαρτικά, είδη συσκευασίας, μεταφορές, κάγκελα κλπ.), 4.000 ευρώ.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος πρότεινε να μη γίνει η συναυλία των “Ονιράμα” και τα χρήματα να δοθούν σε τοπικά μουσικά σχήματα. Δήλωσε, επίσης, ότι το ποσό για τις μάσκες τρομάζει και παρατήρησε πως δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον τρόπο αναθέσεων από τη “Φάρις”.

Ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης συμφώνησε με τις επιφυλάξεις και τις παρατηρήσεις του Β. Κοσμόπουλου.

“Χάλασαν οι περσινές μάσκες και θέλουν τόσα χρήματα για επισκευές;” αντέδρασε η επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε” Μαρία Οικονομάκου και δήλωσε ότι καταψηφίζει, ενώ ο σύμβουλός της Λεωνίδας Λιάππας αναρωτήθηκε “σε περίοδο υγειονομικής κρίσης θέλουμε να φέρουμε κόσμο; Χθες είχαμε 320 κρούσματα”.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται γνωστά συγκροτήματα και πως φέρνουν τους “Ονιράμα” για να τραβήξουν κόσμο και να τους δουν άνθρωποι που δεν μπορούν διαφορετικά. Υποστήριξε ότι δεν υποτιμούν τα τοπικά συγκροτήματα και πως 430 ευρώ ανά μάσκα για ανακατασκευή δεν φαντάζει μεγάλο κόστος.

Γ.Σ.


NEWSLETTER