Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 09:22

Παρέμβαση Καφαντάρη για παράκαμψη Πύλου, σε επίσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών

 

Για την παράκαμψη της Πύλου απαιτείται αρχικά να ολοκληρωθούν οι μελέτες και στη συνέχεια να βρεθούν πόροι για την χρηματοδότηση του έργου: Αυτό είπε ο γενικός διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών Γιάννης Καρνέσης, στο γραμματέα της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη, που τον επισκέφθηκε για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την απένταξη της παράκαμψης της Πύλου από το έργο βελτίωσης του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη.

Ο κ. Καφαντάρης ζητεί άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος προκειμένου να ληφθεί απόφαση με την οποία θα ζητείται από την κυβέρνηση η ολοκλήρωση των μελετών και η χρηματοδότηση του έργου κατασκευής της παράκαμψης της Πύλου.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του κ. Καφαντάρη για τη συνάντησήη του με τον κ. Καρνέση:

«Σημαντική είδηση για την Μεσσηνία και ιδιαίτερα για τον Δήμο μας Πύλου-Νέστορος αποτελεί η ανακοίνωση για τον προσωρινό ανάδοχο “Ακτωρ Παραχωρήσεις - Ιντρακάτ” του οδικού έργου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, προϋπολογισμού 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο πλαίσιο της θετικής αυτής εξέλιξης και με αφορμή τα ζητήματα τα οποία προκύπτουν συναντήθηκα σήμερα με τον Γιάννη Καρνέση, γενικό διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών, για να συζητήσω μαζί του το μείζον θέμα που έχει προκύψει στον δήμο μας με την παράκαμψη της Πύλου, η οποία δεν έχει συμπεριληφθεί στο έργο που θα κατασκευαστεί (Καλαμάτα – Μεθώνη). Η μη υλοποίηση του έργου της παράκαμψης θα επιφέρει πολλά προβλήματα στην πόλη της Πύλου και στην ευρύτερη περιοχή.

Μετέφερα λοιπόν στον κ. Καρνέση την έκπληξη και τη δυσφορία μας για το ότι δεν έχει συμπεριληφθεί η παράκαμψη στο υπό υλοποίηση έργο, και φυσικά τη φωνή αγωνίας που εκφράζουν οι συμπολίτες μου γι’ αυτή την αρνητική εξέλιξη, για ένα έργο του οποίου οι περιβαλλοντικοί όροι έχουν υπογραφεί το 2013 και είναι σε ισχύ μέχρι το 2023.

Ο κ. Καρνέσης, αντιλαμβανόμενος το τεράστιο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στον αστικό ιστό της Πύλου μη έχοντας άλλη διέξοδο για τη Μεθώνη κ.λπ., και αφού με ενημέρωσε ότι υπάρχει η οριζοντιογραφία του έργου, μου μετέφερε την άποψη ότι θα πρέπει το υπουργείο να ολοκληρώσει τις μελέτες που χρειάζονται έτσι ώστε στη συνέχεια να βρεθούν οι χρηματοδοτικοί πόροι της υλοποίησής του.

Μετά από αυτή την ενημέρωση την οποία είχα σήμερα, θα ζητήσουμε ως δημοτική παράταξη με επιστολή που θα καταθέσουμε στο δήμο, την άμεση σύγκληση του Δημοτικού μας Συμβουλίου ώστε με απόφασή του να ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, έτσι ώστε το έργο της παράκαμψης της Πύλου να μπορέσει να υλοποιηθεί.

Η προσπάθεια πάρα πολλών χρόνων δικαιώνεται, πολλές φορές και κόντρα στο ρεύμα. Όλοι γράφουμε τη δική μας ιστορία σε ένα τόσο μεγάλο έργο, έργο προοπτικής και ανάπτυξης για έναν τόπο, για μία κοινωνία, γιατί όταν υπάρχει θέληση και πίστη όλα γίνονται. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εάν δεν υπήρχε η έγκριση της ΜΠΕ το 2013 του δρόμου Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, δεν θα υπήρχε σήμερα έργο. Ενώνουμε δυνάμεις για την επίτευξη του στόχου. Δεν περισσεύει κανείς σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».