Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 19:26

Εκδήλωση μνήμης για τους 212 πατριώτες που εκτελέστηκαν στις Βίγλες της Μεγαλόπολης

Γράφτηκε από την
Εκδήλωση μνήμης για τους 212 πατριώτες που εκτελέστηκαν στις Βίγλες της Μεγαλόπολης

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους 212 πατριώτες που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς στις Βίγλες της Μεγαλόπολης, στις 24 Φεβρουαρίου 1944, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή.

Στην εκδήλωση, παρόντος του δήμαρχου Μεγαλόπολης Θανάση Χριστογιαννόπουλου, παρευρέθηκαν ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, η επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα Χέικε Ντίτμαν, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Σιέμπος και Παναγιώτης Μανιάτης, οι πρόεδροι του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης Αντώνης Κυριακόπουλος, του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης Γεωργία Παναγοπούλου, της Δημοτικής Κοινωφελoύς Επιχείρησης Δήμου Μεγαλόπολης Χρήστος Κουμουνδούρος, της Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης ΑΕ-ΟΤΑ Γεώργιος Σαφλαγιούρας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, μέλη οργανώσεων της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολίτες.

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Θαν. Χριστογιαννόπουλος στον χαιρετισμό του, κλείνοντας, ανέφερε ότι “η μνήμη των εκτελεσθέντων είναι και θα παραμείνει αιώνια, γιατί την έχουμε όλοι μας ανάγκη. Αθάνατοι όλοι οι εκτελεσθέντες στο σημείο αυτό πατριώτες”.

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε η επιτετραμμένη της πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, Χ. Ντίτμαν.

Στη συνέχεια διαβάστηκε το προσκλητήριο πεσόντων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, έγινε κατάθεση στεφάνων και ακολούθησε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου από τη Φιλαρμονική Μεγαλόπολης.


NEWSLETTER