Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022 08:10

Καλαμάτα: Σταματημένα τα έργα σε Αναγνωσταρά, Υπαπαντή και Ναυαρίνου

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Σταματημένα τα έργα σε Αναγνωσταρά, Υπαπαντή και Ναυαρίνου

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει το έργο ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά, στο κέντρο της Καλαμάτας.

Οπως μας διαμαρτυρήθηκαν επαγγελματίες της περιοχής, το έργο μεταξύ Κολοκοτρώνη και 23ης Μαρτίου έχει σταματήσει εδώ και καιρό και είναι άγνωστο πότε θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί.

Μετά το δυστύχημα όπου έχασε τη ζωή του ο συνταξιούχος αρτοποιός Κωνσταντίνος Ν. Σουρέας, κατά τη διάρκεια των εργασιών, έγιναν παρεμβάσεις εγκατάστασης νέου αγωγού ύδρευσης και το έργο σταμάτησε. Το τμήμα του εργοταξίου είναι κλειστό (στην κίνηση από Κολοκοτρώνη έως 23ης Μαρτίου), όμως είναι ανοιχτό από την πάνω πλευρά και μπαίνουν μέσα και κινούνται ανάποδα αυτοκίνητα (κυρίως για να παρκάρουν) και μηχανάκια. Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται, καθώς παρότι υπάρχει πρόσβαση στα καταστήματά τους, παρατείνεται χωρίς αιτία η εικόνα του εργοταξίου.

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει και το έργο ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντής, όπου ξεκίνησε η πλακόστρωση και το κτίσιμο της πέτρας κι έμειναν στη μέση.

Με την ευκαιρία, να αναφέρουμε ότι στο έργο ανάπλασης της Ναυαρίνου, έχουν γίνει εργασίες από τη Φαρών έως τη Βύρωνος, στο βόρειο πεζοδρόμιο που διαπλατύνθηκε. Την περασμένη εβδομάδα ήρθαν οι πλάκες, αλλά χθες η πλακόστρωση δεν ξεκίνησε.

Τέλος, να καταγράψουμε ότι στο έργο ανάπλασης της Κολοκοτρώνη και των πεζοδρομήσεων της Σφακτηρίας και των άλλων μικρών δρόμων, δυτικά και ανατολικά του πεζόδρομου της Αριστομένους, έχουν ολοκληρωθεί οι κυβόλιθοι στη Σφακτηρίας και στο ανατολικό τμήμα της Αναπλιώτη, της Πολυβίου και της Καπετάν Κρόμπα και τώρα ολοκληρώνεται παρέμβαση ομβρίων μπροστά από τον “Κωτσόβολο” και εργασίες ύδρευσης στη δυτική πλευρά της Καπ. Κρόμπα.

Γ.Σ.


NEWSLETTER