Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 15:20

Ο πρόεδρος της Ελαίας για το Πύργος - Τσακώνα

Γράφτηκε από τον

Την έντονη ανησυχία του εκφράζει ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ελαίας του Δήμου Τριφυλίας για την τύχη του οδικού άξονα Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα, μετά και την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ηλεία, όπου δεν αναφέρθηκε καθόλου στο τμήμα αυτό.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Άρης Σκλάβος μας επισήμανε πως ακριβώς πριν ένα χρόνο με έγγραφο είχαν επισημάνει την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου δρόμου, θέμα που είναι επίκαιρο και πάλι σήμερα.

Χαρακτηριστικά με έγγραφο για το συγκεκριμένο θέμα που είχε στείλει στις 6 Απριλίου 2021 στον τότε αντιπεριφερειάρχη και κοινοποιούσε στο δήμαρχο Τριφυλίας, στους βουλευτές των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου και στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Τριφυλίας, ανέφερε: «Με ιδιαίτερη ανησυχία παρατηρούμε ότι παρά τον προβαλλόμενο ως ευρύ και βαρύ εθνικό προγραμματισμό, ο δρόμος Πύργου - Καλού Νερού - Τσακώνας έχει ολοκληρωτικά ξεχαστεί από όλους στον προγραμματισμό και στη διεκδίκησή του. Κυρίως δε το τμήμα Πύργου - Καλού Νερού με διάφορα προσχήματα έχει αφαιρεθεί από τον χάρτη της χώρας στην κατηγορία των Διευρωπαϊκών Αξόνων και βλέπουμε ότι στα ψιλά ή ακόμα μερικές φορές και εμφαντικά ο άξονας στρίβει και εκτρέπεται από τον Πύργο για Μεγαλόπολη, αφήνοντας έξω ολόκληρη τη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο και τον άξονα κουτσό.

Διαφωνούμε κάθετα με την πρακτική αυτή και τη σιγή ιχθύος στην καλύτερη περίπτωση από κάποιους και καλούμε τους Δήμους Ζαχάρως και Τριφυλίας και τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου και τους βουλευτές των Περιφερειών αυτών, να αντιταχθούν σε μια τέτοια εγκληματική προοπτική για τη χώρα ολόκληρη και την ανάπτυξή της.

Τα όποια περιβαλλοντικά που κατά καιρούς υπαρκτά ή υπερβαλλόντως προτάσσονται προβαλλόμενα, επιλύονται με σωστές τεχνικές και επιλογές από αυτούς που έχουν τη βούληση. Τα άλλα κατά την άποψή μας είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Επιπλέον ελπίζουμε ότι οι τρέχουσες και από καιρού αναγκαίες και στοιχειώδεις εργασίες ανάταξης, συντήρησης, σήμανσης, ασφάλειας, δεν αποτελούν άλλοθι και έναν ακόμη λόγο ματαίωσης ή λοξοδρόμησης του άξονα».

Κ.Μπ.