Σάββατο, 09 Απριλίου 2022 12:53

Μεγαλόπολη: Εγκρίθηκε πρόγραμμα 1,3 εκ. ευρώ για ηλεκτροκίνηση

Μεγαλόπολη: Εγκρίθηκε πρόγραμμα 1,3 εκ. ευρώ για ηλεκτροκίνηση

 

Εγκρίθηκε το αίτημα του Δήμου Μεγαλόπολης για την ηλεκτροκίνηση, ύψους 1,3 εκ. ευρώ, στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, σύμφωνα με την ενημέρωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στο δήμαρχο Αθανάσιο Χριστογιαννόπουλο, σε συνάντησή τους την Τετάρτη.

Οπως ανακοίνωσε ο δήμος, ο δήμαρχος αρχικά ενημέρωσε τον υπουργό για τα προβλήματα που έχει η περιοχή με την απολιγνιτοποίηση. Στη συνέχεια η συζήτηση στράφηκε στα έργα που έχουν ζητηθεί από το δήμο, για να ενταχθούν στο “Αντώνης Τρίτσης”.

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε στον κ. Χριστογιαννόπουλο ότι το αίτημα που έχει καταθέσει ο Δήμος Μεγαλόπολης στο “Αντώνης Τρίτσης” για την ηλεκτροκίνηση έχει εγκριθεί. Με την υλοποίηση της απόφασης αυτής ο δήμος θα αποκτήσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων ένα σάρωθρο καθαριότητας, ένα λεωφορείο 30 θέσεων, αγροτικά, επιβατικά, καθώς και συστήματα φόρτισης.

Επίσης, για το αίτημα του δήμου που αφορά την αγροτική οδοποιία, ύψους 510.000 ευρώ για 15 χωριά, θα προχωρήσει η έγκρισή του τις επόμενες μέρες, όπως θετική έκβαση θα έχει και το αίτημα του δήμου για τα smart cities.

Ακόμα, ο δήμαρχος έθεσε στον υπουργό το θέμα της οδοποιίας της Μεγαλόπολης, που λόγω των εργασιών που πραγματοποιούνται για την κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου έχει υποστεί ζημιές. Ο υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης και ζήτησε από τον κ. Χριστογιαννόπουλο μελέτη για την αποκατάσταση.