Τρίτη, 03 Μαϊος 2022 07:53

Ναυαρίνου: Χωρίς όδευση τυφλών και ράμπες το νέο πεζοδρόμιο

Γράφτηκε από τον
Ναυαρίνου: Χωρίς όδευση τυφλών και ράμπες το νέο πεζοδρόμιο

 

Χωρίς όδευση τυφλών και κάθετες ράμπες ΑμεΑ είναι το καινούργιο διαπλατυσμένο βόρειο πεζοδρόμιο στην οδό Ναυαρίνου, μεταξύ Φαρών και Ακρίτα.

Η ολοκλήρωση της συγκεκριμένης παρέμβασης επιβεβαίωσε ότι στο καινούργιο μεγάλο πεζοδρόμιο δεν έχει προβλεφθεί όδευση τυφλών, γεγονός που απαγορεύει την πρόσβαση και τη χρήση από τα άτομα αυτά. Η απουσία μιας τέτοιας όδευσης σε ένα έργο ανάπλασης στην παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας που σφύζει από ζωή το καλοκαίρι, είναι αστοχία ανεπίτρεπτη.

Ακόμα, δεν υπάρχουν κάθετες ράμπες για ΑμεΑ στο υπό ανάπλαση τμήμα, ώστε να μπορούν να περνούν από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο, όπως θα περνούν οι πεζοί στις διαβάσεις τους.

Η εικόνα του νέου βόρειου πεζοδρομίου φανερώνει ότι το μεγαλύτερο πλάτος του θα καταλαμβάνεται από τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο συγκεκριμένο τμήμα της Ναυαρίνου και θα στέλνει αναγκαστικά τους πεζούς στο νότιο πεζοδρόμιο και στη χερσαία ζώνη του λιμανιού.

Οσον αφορά τους τυφλούς, η όδευση που υπάρχει στο νότιο πεζοδρόμιο σταματάει λίγο πριν το τέρμα της Φαρών και από κει κι έπειτα εξαφανίζεται. Στο συγκεκριμένο σημείο τα άτομα με προβλήματα όρασης θα πρέπει να κατέβουν στον ποδηλατόδρομο και χωρίς βοήθεια να βρουν τη διάβαση πεζών της Ναυαρίνου, που θα τους οδηγήσει στο ανατολικό αναπλασμένο πεζοδρόμιο, σε ένα σημείο με μεγάλη κίνηση.

Γ.Σ.


NEWSLETTER