Πέμπτη, 12 Μαϊος 2022 08:45

Ανάπλαση παραλιακής ζώνης της Πύλου

Γράφτηκε από την
Ανάπλαση παραλιακής ζώνης της Πύλου

 

Επιχορήγηση 800.000 ευρώ από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” στο Δήμο Πύλου - Νέστορος για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης της Πύλου υπογράφηκε την Τρίτη από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Πρόκειται για ανάπλαση της παραλιακής ζώνης από την οικία Κ. Τσικλητήρα έως τον δημοτικό τουριστικό ξενώνα στην Πύλο.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου “η περιοχή επέμβασης αφορά κοινόχρηστους χώρους επιφάνειας 8.300 τ.μ. κι εκτείνεται από το Δημαρχείο και τον κεντρικό λιμενοβραχίονα στα δυτικά έως το δημοτικό άλσος με τον παραθαλάσσιο δημοτικό τουριστικό ξενώνα και τις δημοτικές οδούς που παρεμβάλλονται μεταξύ των οδών Φιλελλήνων και Τσαμαδού. Πρόκειται για ένα ακόμα έργο αστικής αναζωογόνησης, ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Πύλου, που θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, σε μια περιοχή υψηλής επισκεψιμότητας, ιστορικής αξίας και φυσικής ομορφιάς. Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του υπουργείου Εσωτερικών”.

Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, σε δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η επιχορήγηση του Δήμου Πύλου - Νέστορος  για την εκτέλεση του έργου "Ανάπλαση παραλιακής ζώνης από την οικία Κ. Τσικλητήρα έως το δημοτικό τουριστικό ξενώνα στην Πύλο", με το ποσό των 800.000,00€ από το Πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος και των δεσμεύσεων της παρούσας δημοτικής αρχής.

Ευχαριστώ θερμά τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για την επιχορήγηση του Δήμου Πύλου - Νέστορος. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον πρ. πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για την καθοριστική συμβολή του στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για την περιοχή της Πύλου.

Εκφράζω τις ευχαριστίες μου στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και στους ειδικούς συνεργάτες μου για τη σύνταξη των αναγκαίων μελετών για τη χρηματοδότηση του έργου.

Συνεχίζουμε το έργο μας υπεύθυνα, με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα. Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι αξιοποιούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία και διασφαλίζουμε το μέλλον της περιοχής μας και των δημοτών μας, κάνοντας πραγματικότητα τις δεσμεύσεις και το όραμά μας».


NEWSLETTER