Πέμπτη, 12 Μαϊος 2022 20:15

Eληξε η προθεσμία προσφορών για τη μαρίνα της Πύλου

Γράφτηκε από την
Eληξε η προθεσμία προσφορών για τη μαρίνα της Πύλου

 

Χθες έληξε η προθεσμία υποβολής προσφορών για τη μαρίνα της Πύλου, σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει την 1η Δεκεμβρίου το ΤΑΪΠΕΔ για τον διαγωνισμό παραχώρησής της, ωστόσο μέχρι αργά χθες το βράδυ τόσο η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ όσο και η διοίκηση του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ) δεν είχαν εκδώσει ανακοίνωση για την εξέλιξη του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της 1ης Δεκεμβρίου, το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε "στην έναρξη διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την παραχώρηση του δικαιώματος παροχής υπηρεσιών διαχείρισης λιμένα (υπηρεσίες ελλιμενισμού και άλλες υπηρεσίες) και του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των κινητών και/ή ακινήτων περιουσιακών στοιχείων εντός της χερσαίας και της θαλάσσιας ζώνης της μαρίνας Πύλου για περίοδο 40 ετών.

Η αξιοποίηση της μαρίνας Πύλου εκτιμάται ότι θα αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, καθιστώντας την Πύλο ως σημείο αναφοράς για την τουριστική ανάπτυξη.

Η μαρίνα Πύλου βρίσκεται στο κεντρικό και βορειοανατολικό τμήμα της παραλιακής ζώνης της πόλης της Πύλου με δυνατότητα ελλιμενισμού περίπου 129 τουριστικών σκαφών με μήκος από 8 μ. έως 30 μ. Το εμβαδόν της χερσαίας ζώνης της μαρίνας Πύλου είναι 32.195 τ.μ. Ο γενικός σχεδιασμός της μαρίνας έχει εγκριθεί με Προεδρικό Διάταγμα και προβλέπει την εξυπηρέτηση του θαλάσσιου τουρισμού με σκάφη αναψυχής και τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και ποιοτικού πόλου τουρισμού, αναψυχής και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Στη μαρίνα Πύλου προβλέπονται οι χρήσεις γης, όπως τουρισμός - αναψυχή, κατοικία προς μίσθωση, διοίκηση και λειτουργία της μαρίνας, καθώς και χρήσεις χερσαίας απόθεσης και συντήρησης σκαφών".

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER