Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 08:32

Καλαμάτα: Σε "θερινές διακοπές" η ανάπλαση Ναυαρίνου - Βλέποντας και κάνοντας στην Αναγνωσταρά (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Το έργο ανάπλασης της Ναυαρίνου θα σταματήσει το καλοκαίρι και η διαμόρφωση του δρόμου με κυβόλιθους θα συνεχιστεί τον Σεπτέμβριο.

Τους μήνες του καλοκαιριού το μονοδρομημένο τμήμα της ανάπλασης (Φαρών - Ακρίτα) θα είναι ανοιχτό και θα περνούν κανονικά τα οχήματα με κατεύθυνση προς το “Φιλοξένια”. Οσον αφορά το έργο ανάπλασης της Αναγνωσταρά, προέχει να ολοκληρωθεί το πρώτο τμήμα έως την Κολοκοτρώνη και μετά ο δήμος θα δει τι θα γίνει με το υπόλοιπο έργο, αν και πώς θα συνεχιστεί.

Αυτά επεσήμανε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις μας για την πορεία και την προοπτική των σημαντικών αυτών έργων στην πόλη.

Αρχικά, έκανε λόγο για εξέλιξη που δημιουργεί αισιοδοξία και αναφέρθηκε σε αναθεωρήσεις τιμολογίων από το υπουργείο που δίνουν προτεραιότητα στα ασφαλτικά, στο PVC και σε άλλα υλικά και βάζουν και κάποιες προϋποθέσεις, όπως 6μηνη παράταση στα έργα και μπόνους στους εργολάβους που θα τελειώσουν τα έργα μέσα στα χρονοδιαγράμματα.

Για τη Ναυαρίνου είπε ότι “στόχος είναι να τελειώσουμε τα πεζοδρόμια” και αναφέρθηκε στο πρόβλημα με το υπό κατασκευή ξενοδοχείο “America” που “πρέπει να βγουν οι σκαλωσιές για να ολοκληρώσουμε το πεζοδρόμιο”. Ενημέρωσε ότι “για να μην δημιουργήσουμε καμιά δυσκολία στους επαγγελματίες, προσανατολιζόμαστε να αφήσουμε το έργο για το καλοκαίρι, για τους 3 μήνες, να περνάει κανονικά ο κόσμος και να συνεχιστεί πάλι τον Σεπτέμβριο”.

Για την ανάπλαση της πλατείας Υπαπαντής ανέφερε ότι “ήδη προχωρά και μόλις σταματήσει ο εργολάβος τη Ναυαρίνου, τα συνεργεία του θα πέσουν -γιατί είναι ο ίδιος- στην Υπαπαντή”.

Για την Αναγνωσταρά ενημέρωσε ότι “έχουμε σε λίγο μία σύσκεψη για τα ρολόγια, για να δούμε μήπως τα αντιμετωπίσουμε μέσα από τη ΔΕΥΑΚ. Για να μη χάσουμε χρόνο, να τρέξει και να ολοκληρωθεί τουλάχιστον αυτό το τμήμα” και δήλωσε ξεκάθαρα “ας ολοκληρώσουμε πρώτα αυτό και μετά βλέπουμε για το άλλο”.

Γ.Σ.