Τετάρτη, 25 Μαϊος 2022 08:47

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Σε επόμενη συνεδρίαση απόφαση για χρήση βόρειου πεζοδρομίου Ναυαρίνου

Γράφτηκε από τον

 

Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας θα κατατεθεί για έγκριση η κανονιστική διάταξη που θα καθορίζει τη χρήση του βόρειου διαπλατυμένου πεζοδρομίου της οδού Ναυαρίνου, στο τμήμα της ανάπλασης μεταξύ Φαρών και Ακρίτα.

Αυτό επεσήμανε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, απαντώντας το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε ερώτηση του επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλη Τζαμουράνη, που άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή για την απουσία οργάνωσης και την εικόνα κατάληψης του πεζοδρομίου από τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων.

“Κανείς δεν μπορεί να καταλαμβάνει όλο το πεζοδρόμιο”, είπε ο δήμαρχος, ενημέρωσε ότι η κανονιστική θα έρθει στην επόμενη συνεδρίαση και δήλωσε πως θα γίνει αυτό που πρέπει.

Ο Β. Τζαμουράνης, αφού ρώτησε γιατί δεν προχωράει και δεν τελειώνει το έργο της ανάπλασης στη Ναυαρίνου, παρατήρησε ότι οι καταστηματάρχες έχουν καταλάβει όλο το πεζοδρόμιο κι επέκρινε τη δημοτική αρχή που δεν έχει καταθέσει την κανονιστική διάταξη, που θα καθορίζει τον χώρο για τα καταστήματα και τον χώρο για τους πεζούς.

Ρώτησε, ακόμα, για την υπογειοποίηση των εναερίων καλωδίων στο τμήμα της ανάπλασης, που “δεν έχει γίνει παρά τις διαβεβαιώσεις”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER