Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 08:29

Καλαμάτα: Ανοίγει αύριο η Ναυαρίνου (βίντεο+φώτο)

Καλαμάτα: Ανοίγει αύριο η Ναυαρίνου (βίντεο+φώτο)

Αύριο Σάββατο παραδίδεται στην κυκλοφορία προσωρινά, για το φετινό καλοκαίρι, η Ναυαρίνου στο υπό ανάπλαση μονοδρομημένο τμήμα μεταξύ Φαρών και Ακρίτα.

Χθες συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας έκαναν εργασίες, αποκαθιστώντας τις τελευταίες λεπτομέρειες. Ενα συνεργείο τοποθετούσε πινακίδες κυκλοφορίας και στάθμευσης (για μηχανές) στις κάθετες οδούς (Μαιζώνος, Βύρωνος), άλλο ξήλωνε καρτοτηλέφωνο και άλλο έκοβε κλαριά από τις μουριές στο νότιο πεζοδρόμιο.

Κόσμος κι επαγγελματίες εκφράστηκαν θετικά για την ανάπλαση - πεζοδρόμηση και για την παράδοση του δρόμου στην κυκλοφορία. Ομως, εξέφρασαν κι επιφυλάξεις για το πως θα λειτουργήσει το τμήμα αυτό της Ναυαρίνου και περιμένουν να το δουν στην πράξη.

Κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν στο βόρειο διαπλατυμένο πεζοδρόμιο να υπάρχει επαρκής χώρος για τους πεζούς και για τις μαμάδες με τα καρότσια και να μη δοθεί μόνο για τα καταστήματα.

Την ερχόμενη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόκειται να εγκριθεί η κανονιστική απόφαση για την χρήση κοινόχρηστου χώρου και την παραχώρηση χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και εμπορευμάτων στο βόρειο πεζοδρόμιο της οδού Ναυαρίνου, μεταξύ των οδών Φαρών και Ακρίτα.