Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 08:47

Δήμος Μεσσήνης: Αντιδράσεις για αποκλεισμό μειοψηφιών από συνάντηση με πρωθυπουργό

Γράφτηκε από την
Δήμος Μεσσήνης: Αντιδράσεις για αποκλεισμό μειοψηφιών από συνάντηση με πρωθυπουργό

 

Ως “θεσμική εκτροπή” χαρακτήρισε ο Τάσος Τσέρπες τον αποκλεισμό των μειοψηφιών από τη συνάντηση την περασμένη Πέμπτη στο Δημαρχείο Μεσσήνης του δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας αναρωτήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης “προς τι αυτή η περιφρόνηση απέναντι στη μειοψηφία;”, ενώ υπονόησε πως ο δήμαρχος συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης του χώρου. “Ξεπεράσατε κάθε κανόνα δεοντολογίας. Θέλετε να κάνετε θέμα χωρίς ουσία, το δημαρχείο ανήκει στους δημότες και ο δήμος εκπροσωπείται από το δήμαρχο” ήταν η απάντηση του Γιώργου Αθανασόπουλου, ο οποίος λίγο νωρίτερα ενημέρωσε το Σώμα για ζητήματα του δήμου, για τα οποία ενημέρωσε τον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του.

Πρόσκληση περίμεναν και οι υπόλοιποι επικεφαλής παρατάξεων της μειοψηφίας Χρήστος Θεοδωρακόπουλος και Γιάννης Λάσκαρης, ώστε να θέσουν και αυτοί στον πρωθυπουργό θέματα που αφορούν τους δημότες και τον πρωτογενή τομέα. Άσκησαν λοιπόν κριτική σε αυτά που ανέφερε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο δήμαρχος και η συζήτηση συνεχίστηκε επί ώρα πολλή με αντιπαραθέσεις και αλληλοκατηγορίες μεταξύ άλλων για το δρόμο Καλαμάτα-Ριζόμυλος και τη λιμνοδεξαμενή Τρικόρφου.

Η κριτική επικεντρώθηκε κυρίως στα 11 σημεία βελτίωσης που πρότεινε η παρούσα δημοτική αρχή στην ενημερωτική σύσκεψη από υπηρεσιακούς παράγοντες του αρμόδιου υπουργείου με τον τ. δήμαρχο Γιώργο Τσώνη να καταγγέλλει με καυστικές εκφράσεις το Γιώργο Αθανασόπουλο ότι απεμπολεί την κατάκτηση της δικής του δημοτικής αρχής να κατασκευαστούν μαζί οι κάθετοι δρόμοι, που θα ενώνουν το καινούργιο δρόμο με τις δημοφιλείς παραλίες του δήμου.

Απαξιωτικές εκφράσεις ειπώθηκαν και για την επιλογή της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε εκ νέου μελέτη και δημοπράτηση της λιμνοδεξαμενής Τρικόρφου. Ο Τ. Τσερπές προκάλεσε το δήμαρχο να απαντήσει πού θα βρεθούν οι πόροι για το αρδευτικό δίκτυο και επεσήμανε τον κίνδυνο ένα τόσο πολυδάπανο έργο να μείνει αναξιοποίητο.

Ν.Κ.


NEWSLETTER