Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 08:12

Ύψωσαν “Γαλάζια σημαία” στην παραλία Μπούκας (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Ότι είναι ένα σύμβολο που επιβεβαιώνει την καθαρότητα των νερών και την αρτιότητα της παραλίας, είπε αναφερόμενος στην ανάρτηση της “Γαλάζιας σημαίας” χθες στην ακτή της Μπούκας, ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Τάσος Παπαγεωργίου.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως ο Δήμος Μεσσήνης είναι ικανοποιημένος που πέτυχε και πάλι αυτό το σκοπό, δεδομένου του περιορισμένου του προϋπολογισμού και των ελλείψεων σε προσωπικό.

Ο αντιδήμαρχος Κώστας Ρούτσης τόνισε πως οι λουόμενοι μπορούν να κάνουν άφοβα το μπάνιο τους στα καθαρά νερά της Μπούκας και οι επισκέπτες να ευχαριστηθούν τη χρυσαφένια της άμμο. Συμπλήρωσε ακόμα πως κάθε επισκέπτης στη Μεσσηνία θα πρέπει να επισκεφτεί την οργανωμένη παραλία της Μπούκας.

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Γαλιάτσος με τη σειρά του ανέφερε ότι παραδίδουν μια πεντακάθαρη - ζηλευτή παραλία στους πολίτες. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι ολοκληρώθηκε από το δήμο ο καθαρισμός των ακτών στο σύνολό τους και έτσι έκλεισε για φέτος ο καθαρισμός των παραλιών.

Να σημειωθεί επίσης πως η ναυαγοσωστική κάλυψη στη Μπούκα περιλαμβάνει 3 πύργους ναυαγοσωστών, οι οποίοι θα βρίσκονται στις θέσεις τους από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

 

ΧΩΡΙΣ SEATRAC ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ

Ερωτώμενος ο αντιδήμαρχος Τάσος Παπαγεωργίου σχετικά με τα μηχανήματα seatrac που θα τοποθετούνταν σε τρεις παραλίες του δήμου (μεταξύ αυτών και η Μπούκα) είπε πως η παραλία της Μπούκας δεν είναι μη προσβάσιμη σε κινητικά ανάπηρους, αλλά παραδέχτηκε ότι η έλλειψη ενός τέτοιου μηχανήματος αποτρέπει την εύκολη πρόσβαση στο νερό. Την καθυστέρηση δικαιολόγησε λέγοντας ότι ναι μεν έγινε η  δημοπρασία, αλλά ένας εκ των δύο υποψηφίων αναδόχων έκανε ένσταση. Δεν απέκλεισε πάντως την πιθανότητα να ξεπεραστούν τα διαδικαστικά εμπόδια μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ενώ άφησε να υπονοηθεί ότι μπορεί να τοποθετηθεί νωρίτερα seatrac στη Μπούκα, χωρίς να διευκρινίσει αν πρόκειται για πρωτοβουλία ιδιώτη.