Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 17:55

Μεσσήνη: Υποτροφία σε μαθητή Ρομά, παρουσία του Γιώργου Σταμάτη

Μεσσήνη: Υποτροφία σε μαθητή Ρομά, παρουσία του Γιώργου Σταμάτη

Ειδική υποτροφία στο μαθητή Ρομά Κώστα Καραγιάννη, ο οποίος πρώτευσε στο Τμήμα Υποδοχής Ρομά ΖΕΠ της Α΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης, απένειμε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Η υποτροφία στο μαθητή απονεμήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης στο χώρο του σχολείου την περασμένη Δευτέρα, με θέμα τον “Ενεργό πολίτη και την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου”. Όπως είχε προαναγγελθεί, στην εκδήλωση παρέστη και ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης, ο οποίος δώρισε στον πρωτεύσαντα μαθητή τα “Απαντα” του Γιώργου Σεφέρη. Νωρίτερα στην ομιλία του ο γενικός γραμματέας αναφέρθηκε στα προγράμματα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που επενδύουν στους ενεργούς πολίτες και τόνισε πως οι μαθητές, ως αυριανοί ενεργοί πολίτες, “είναι αυτοί που θα μας δείξουν το δρόμο της ενεργούς κοινωνικής πολιτικής”.

Τις δράσεις του σχολείου “Ενεργώ ως Πολίτης” και “Ζώνη Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας” ανέλυσε η διευθύντρια του Γυμνασίου Ελισάβετ Σταθοπούλου. Επίσης, παρουσιάστηκε το βιβλίο “Μαζί στο σχολείο και την κοινωνία - Ένταξη των Ρομά στην ελληνική εκπαίδευση” που αφορά στην ανάδειξη καλών πρακτικών για το τμήμα ΖΕΠ και δημιουργήθηκε από το εκπαιδευτικό δυναμικό του σχολείου, με χρηματοδότηση του Δήμου Μεσσήνης. Ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων και μουσική παράσταση από μαθητές του Γυμνασίου καθώς και ένα μικρό θεατρικό δρώμενο. Την εκδήλωση που οργάνωσε το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης σε συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης, παρουσίασε ο εκπαιδευτικός του σχολείου Στέφανος Λιάσκος.