Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 14:50

Σχέδιο μετεγκατάστασης για ρομά: Αναμένουν απόφαση για καταλληλότητα Μπιρμπίτα

Σχέδιο μετεγκατάστασης για ρομά: Αναμένουν απόφαση για καταλληλότητα Μπιρμπίτα

Σε αναμονή της απόφασης για την καταλληλότητα του χώρου στην Μπιρμπίτα, βρίσκεται ο Δήμος Καλαμάτας, σε συνέχεια των όσων έχουν ανακοινωθεί από τον γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργο Σταμάτη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Ο δήμος ενημερώνει ότι αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη συζήτηση που είχε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος με τον γ.γ., στη Μεσσήνη προχθές Δευτέρα, με αφορμή την παρουσία του κ. Σταμάτη σε εκδήλωση στη γειτονική πόλη. Παρόντες, επίσης, ήταν ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς και ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Γίνεται γνωστό ότι στο πλαίσιο των διαδικασιών για την από κοινού κατάρτιση ενός συγκεκριμένου σχεδίου δράσης, υπάρχει συνεργασία μεταξύ υπηρεσιών του δήμου και της Γενικής Γραμματείας. Τις προηγούμενες ημέρες, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε στο δήμο, συνάντηση εργασίας για θέματα ρομά, με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Γιώργου Φάβα, στελεχών της Διεύθυνσης Πρόνοιας και κλιμακίου τεχνοκρατών με επικεφαλής την συνεργάτιδα του γ.γ. Ελευθερία Κουμαλάτσου.