Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 08:30

Παράταση 6 μηνών για ανάπλαση Ναυαρίνου

Γράφτηκε από την
Παράταση 6 μηνών για ανάπλαση Ναυαρίνου

 

Τρίτη παράταση άλλων 6 μηνών, έως τις 27 Νοεμβρίου, της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου ανάπλασης της οδού Ναυαρίνου, από Φαρών έως Ακρίτα, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, καλείται να εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, στην αυριανή της συνεδρίαση.

Το έργο που υλοποιείται με έκπτωση 51,21 %, είχε συμβατική προθεσμία υλοποίησης 6 μήνες, έως τις 16 Οκτωβρίου 2021.

Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμοδίου αντιδημάρχου Ανδρέα Καραγιάννη, υπολείπονται να γίνει η ανάπλαση επί της οδού Μαιζώνος και η ανακατασκευή των οδοστρωμάτων επί των οδών Ναυαρίνου, Βύρωνος και Μαιζώνος. 

Οσον αφορά την αιτιολογία της παράτασης, αναφέρεται: “α) Η ύπαρξη ενός συνόλου βροχερών,

κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο (σε σύνολο 34 ημερών, σύμφωνα με τα στοιχεία του μετεωρολογικού σταθμού Καλαμάτας). β) Η υπολειτουργία των προμηθευτών, οι αυξήσεις κόστους των υλικών με αποτέλεσμα την ανάλωση χρόνου από πλευράς αναδόχων στην έρευνα αγοράς υλικών με τα βέλτιστα τεχνικοοικονομικά στοιχεία. γ) Το νομικό πλαίσιο για την προστασία της δημόσιας υγείας από τη διασπορά της πανδημίας του κορονοϊού και των κρουσμάτων, όπου εξαιτίας της νόσησης μέρους του εργατοτεχνικού προσωπικού τόσο του αναδόχου όσο και ατόμων του προσωπικού της Διευθύνουσας Υπηρεσίας, δημιουργήθηκαν προβλήματα ως προς την πλήρη λειτουργία του εργοταξίου του αναδόχου, καθώς και μερική διεπεραιωτική υπηρεσιακή δυσρυθμία. δ) Η αντιμετώπιση τεχνικών προβλημάτων που σχετίζονται με τεθέντα επιπλέον αιτήματα παρακείμενων ιδιοκτητών επιχειρήσεων εστίασης και τουρισμού, τα οποία θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη και να αντιμετωπιστούν κατά την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών. ε) Η θετική έγκριση της αιτούμενης παράτασης προθεσμίας του έργου από την Διαχειριστική Αρχή του Ε.Π. Πελοποννήσου”.


NEWSLETTER