Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 08:02

Καλαμάτα: Τρίτη παράταση για την ανάπλαση Ναυαρίνου

Γράφτηκε από τον

Τρίτη παράταση για άλλους 6 μήνες, έως τις 27 Νοεμβρίου, της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου ανάπλασης της οδού Ναυαρίνου, από Φαρών έως Ακρίτα, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, στην τελευταία της συνεδρίαση.

Λευκό ψήφισαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της μειοψηφίας, εκφράζοντας τον προβληματισμό και την αντίδρασή τους στις καθυστερήσεις υλοποίησης του έργου.

Το έργο που υλοποιείται με έκπτωση 51,21 %, είχε συμβατική προθεσμία υλοποίησης 6 μήνες, έως τις 16 Οκτωβρίου 2021.

Οπως ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης, υπολείπονται να γίνει η ανάπλαση επί της οδού Μαιζώνος και η ανακατασκευή των οδοστρωμάτων επί των οδών Ναυαρίνου, Βύρωνος και Μαιζώνος. Ο ίδιος δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι το έργο θα επανεκιννήσει στις 15 Σεπτεμβρίου και θα τελειώσει τον Νοέμβριο, καθώς υπάρχουν οι κυβόλιθοι. Για τις καθυστερήσεις επέρριψε τις ευθύνες στους επιχειρηματίες του συγκεκριμένου τμήματος της Ναυαρίνου, που ήθελαν πέρσι να δουλέψουν μέχρι αργά το φθινόπωρο και δεν επέτρεψαν να ξεκινήσουν νωρίτερα οι εργασίες.

Στην άποψη αυτή αντέδρασε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κανάκης, ρωτώντας “οι επαγγελματίες θα καθορίσουν πότε θα ξεκινήσει;” και παρατήρησε, επικρίνοντας τη δημοτική αρχή, πως “οι επιχειρηματίες θα ορίσουν το πότε θα αρχίσει το έργο, για να μη χάσει τις ψήφους η δημοτική αρχή”.

Γ.Σ.