Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 10:44

Παρεμβάσεις σε κοινότητες της Μεσσήνης

Παρεμβάσεις σε κοινότητες της Μεσσήνης

 

Τις παρεμβάσεις σε κοινότητες συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό ο Δήμος Μεσσήνης, προς όφελος και διευκόλυνση των πολιτών, σύμφωνα με ενημέρωσή του.

Συγκεκριμένα, με βάση την ίδια ενημέρωση, τις προηγούμενες ημέρες έγιναν παρεμβάσεις σε Αρσινόη, Αρχαία Μεσσήνη, Βαλύρα, Καλαμαρά, Χατζή και Τρίκορφο:

- Ολοκληρώθηκαν έργα διευθέτησης ομβρίων στις Κοινότητες Αρσινόης (φωτο) και Αρχαίας Μεσσήνης. Μάλιστα η αποτελεσματικότητα των έργων φάνηκε μετά την έντονη βροχόπτωση στις 13 Ιουλίου, όπου αποφεύχθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα.

- Έγινε αποκατάσταση δημοτικής οδοποιίας στην Κοινότητα Βαλύρας σε σημείο που είχε διαβρωθεί από το παρακείμενο ρέμα «Μπαλάνη» και αποτελούσε χρόνιο πρόβλημα της περιοχής, καθώς εγκυμονούσε κίνδυνο διακοπής της κυκλοφορίας από τον συγκεκριμένο δρόμο.

- Τσιμεντοστρώθηκε ο προαύλιος χώρος του δημοτικού καταστήματος στην Κοινότητα Καλαμαρά και θα επακολουθήσει διαμόρφωσή του με στοιχεία ηλεκτροφωτισμού και αστικού εξοπλισμού, ώστε να λειτουργήσει ως χώρος πλατείας.

- Αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στους μαντρότοιχους των κοιμητηρίων των Κοινοτήτων Χατζή και Τρικόρφου με την κατασκευή καινούριων πέτρινων καλαίσθητων μαντρών, καθότι αποτελούνταν από σαθρά υλικά και υπήρχαν έντονες καταπτώσεις.