Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 18:13

Βασιλόπουλος προς μελετητές: “Αντιπλημμυρικό χωρίς ξεσκέπασμα του Νέδοντα”

Γράφτηκε από την

Βασιλόπουλος προς μελετητές: “Αντιπλημμυρικό χωρίς ξεσκέπασμα του Νέδοντα”

 

“Το βασικό είναι να γίνει το έργο και να εξασφαλιστεί η αντιπλημμυρική θωράκιση της Καλαμάτας”, τόνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, στην προχθεσινή σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του “Μορέα” στην πόλη και κυρίως στο Νέδοντα.

Ωστόσο, σύμφωνα με ενημέρωση από τον δήμο, ζήτησε και πάλι από τους μελετητές να διερευνηθεί - εξεταστεί η δυνατότητα παρεμβάσεων στο τμήμα του Νέδοντα, από την οδό 23ης Μαρτίου έως την οδό Κιλκίς, δίχως να υπάρξει η προβλεπόμενη από τη μελέτη καθαίρεση της υφιστάμενης κάλυψης και μετέπειτα αποκατάστασής της, χωρίς αυτό να θέτει το έργο υπό αμφισβήτηση.

Με βάση την ίδια ενημέρωση, ο δήμαρχος τοποθετήθηκε τονίζοντας την αναγκαιότητα υλοποίησης έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης του δήμου κι έθεσε θέματα που έχουν επισημανθεί τόσο στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και σε παλαιότερες συσκέψεις και διαπαραταξιακές συναντήσεις.

Ο κ. Βασιλόπουλος συμμετείχε στη σύσκεψη, συνοδευόμενος από τους διευθυντές Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου και της ΔΕΥΑΚ Χριστίνα Λυκουργιά και Βασίλη Διαμαντόπουλο, αντίστοιχα.

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, συμμετείχαν επίσης, αντιπεριφερειάρχες, αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εκπρόσωποι φορέων του τεχνικού κόσμου της Μεσσηνίας και της Περιφέρειας, καθώς και οι μελετητές του έργου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά το κλίμα διχογνωμίας και αντιπαράθεσης και την καταψήφιση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας (με 21 ψήφους - έναντι 20 υπέρ) κι ενόψει της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τη γνωμοδότηση επί της ίδιας μελέτης.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με το Δήμο Καλαμάτας, υπήρξε ενημέρωση για το φυσικό αντικείμενο του έργου, κατατέθηκαν ερωτήσεις στις οποίες οι μελετητές απάντησαν κι εκφράστηκαν προβληματισμοί, όχι ως προς την αναγκαιότητα του έργου αλλά ως προς τμήμα των παρεμβάσεων που προβλέπονται, κυρίως στον κεντρικό τομέα.