Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 12:10

Χρέωση ύδρευσης σε εκκλησίες και σχολεία αποφάσισε η ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Γράφτηκε από την
Χρέωση ύδρευσης σε εκκλησίες και σχολεία αποφάσισε η ΔΕΥΑ Τριφυλίας

 

Τη χρέωση της ύδρευσης στις κεντρικές εκκλησίες και στα σχολεία, καθώς και τη διακοπή της υδροδότησης στην παραλία της Ελαίας από τις βρύσες, έχει αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Τριφυλίας.

Μπορεί η απόφαση να έχει παρθεί από τον περασμένο μήνα, ωστόσο μόλις χθες αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Όπως τονίζεται στην απόφαση, στην εισήγηση του θέματος ο κ. Γιαννακούρας ως προϊστάμενος Υδρευσης ζητεί να υπάρξει απόφαση για τη χρέωση σχολείων και εκκλησιών, καθώς στα σχολεία υπάρχει κρατική επιδότηση για την πληρωμή των ΔΕΚΟ και οι εκκλησίες έχουν έσοδα.

Επίσης αναφέρει ότι στην παραλία της Ελαίας γίνεται κατασπατάληση του νερού από τους λουόμενους και τους κατοίκους, οι οποίοι το χρησιμοποιούν για διάφορες εργασίες. Και ζητεί την άδεια του Δ.Σ. να προχωρήσει σε διακοπή της υδροδότησης της παραλίας. Η υδροδότηση να γίνει με τη νόμιμη διαδικασία μετά από αίτηση του προέδρου και την αγορά παροχής με τη χρέωσή της ανάλογα την κατανάλωση.

Τα μέλη του συμβουλίου συμφώνησαν να χρεωθούν βάσει κανονισμού ύδρευσης τα σχολεία και οι μεγάλες εκκλησίες, ενώ στις μικρές που λειτουργούν περιοδικά να κλειδώνονται οι βρύσες για να υπάρχει έλεγχος στην κατανάλωση. Έτσι ομόφωνα αποφασίστηκε να εφαρμοστεί ο κανονισμός και να χρεώνονται οι κεντρικές εκκλησίες και τα σχολεία και να γίνει διακοπή στις βρύσες στην παραλία της Ελαίας για την προστασία της κατανάλωσης του πόσιμου νερού.

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER