Τρίτη, 23 Αυγούστου 2022 08:48

Διεργασίες στην αντιπολίτευση στο Δήμο Μεσσήνης: Γρίφος η τελική στάση Τσώνη

Γράφτηκε από τον

Συνάντηση για τη δημιουργία συνδυασμού που θα διεκδικήσει το Δήμο Μεσσήνης, κόντρα στον δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στου “Κουζή, στη Μεσσήνη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν πρόσωπα προερχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και το  ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και ο τέως δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, ενώ το “παρών” έδωσαν και σύμβουλοι που είχαν εκλεγεί με τη δημοτική αρχή και ανεξαρτητοποιήθηκαν.

Στις τοποθετήσεις που έγιναν, επικράτησε η άποψη ότι η δημοτική αρχή αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων, απογοήτευσε, δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει και πως διοικεί με βάση μικροκομματικές σκοπιμότητες και ρουσφέτια. Επισημάνθηκε ότι υπάρχει το κλίμα στην κοινωνία του δήμου για τη δημιουργία ενός συνδυασμού που θα δώσει ελπίδα, θα προτείνει πρόγραμμα με εφικτές λύσεις και θα δημιουργήσει προοπτική νίκης και αλλαγής.

Ωστόσο, τονίστηκε ότι εκείνο που έχει την καθοριστική σημασία είναι η επιλογή του προσώπου που θα ηγηθεί, του υποψηφίου δημάρχου που θα έχει πέρασμα στην κοινωνία και θα ενώνει δημότες προερχόμενους από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.

Τον λόγο πήρε και ο Γ. Τσώνης που παρουσίασε και πρόβαλε το έργο του ως δήμαρχος, ενώ δήλωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές, χωρίς, όμως, να γίνει πιστευτός από όλους. Σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας - πρώην συνεργάτες του τον επέκριναν, στις τοποθετήσεις τους, που παράτησε τον συνδυασμό και ανεξαρτητοποιήθηκε.

Γ.Σ.