Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022 12:16

Βολές αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας για τη διαχείριση απορριμμάτων

Γράφτηκε από τον

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων τέθηκε για ακόμη μια φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, με τη δημοτική αρχή να δέχεται κριτική ότι δεν έχει κάνει καμία ενέργεια σε αυτή την κατεύθυνση, εκφράζοντας φόβους ότι και η ΤΕΡΝΑ να ολοκληρώσει τις εργασίες, ο δήμος δεν θα είναι έτοιμος για τη μεταφορά τους.

Από την άλλη επισημάνθηκε ότι αν και ο πρόεδρος του Σώματος Χαράλαμπος Αυρηλιώνης είχε πει ότι θα φέρει άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο το συγκεκριμένο θέμα και μάλιστα ως μοναδικό, δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα. Ο κ. Αυρηλιώνης απαντώντας τόνισε πως θα φέρουν το θέμα προσεχώς και πως περιμένουν την απάντηση της Αποκεντρωμένης ως προς την απόφαση που είχε πάρει το Συμβούλιο σε προηγούμενη συνεδρίασή του.

Ο αντιδήμαρχος Αντώνης Βλάχος επισήμανε ότι η διαχείριση των σκουπιδιών έχει να κάνει με την ολοκλήρωση των εργασιών από την ΤΕΡΝΑ, ενώ τόνισε ότι με πρόταση τροποποίησης του προϋπολογισμού από τις αντιπολιτεύσεις αφαιρέθηκε το ποσό που είχε εγγραφεί για δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης. Πάνω σε αυτό ο Σαράντος Κουκούμης επισήμανε στη συνέχεια πως το να λέγεται αυτό είναι αστειότητα αφού στον προϋπολογισμό έχει εγγραφεί κόστος για τη μεταφορά τους και αφού αυτή δε γίνεται τα χρήματα έχουν μείνει.

Αρχικά το θέμα έθιξε ο Γιάννης Μερκούρης ρωτώντας τον πρόεδρο γιατί παρά τη δέσμευσή του δεν έχει έρθει προς συζήτηση επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή επέδειξε απραξία για το ζήτημα καθώς δεν έχει κάνει καμία ενέργεια.

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος τόνισε πως ο χρόνος περνά και ο δήμος δεν κάνει τίποτα μένοντας στάσιμος. Και εξέφρασε επιφυλάξεις για το πόσο πρακτικά είναι στην αποκομιδή τα μεγάλα απορριμματοφόρα που πήρε ο δήμος και τα διαφήμισε με περιοδεία, όπως και για τη λειτουργικότητα του press container. Τόνισε επίσης ότι    ο χρόνος περνά και δεν έχει παρθεί απόφαση αν ο δήμος θα κάνει ένα ή δύο ΣΜΑ και πού.

Ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Μπακούρος τόνισε πως το θέμα με τα σκουπίδια θα λυθεί όταν τελειώσει η ΤΕΡΝΑ (στην Καλλιρρόη) και σημείωσε πως όπως του έχει πει ο περιφερειάρχης αυτό θα γίνει αρχές Νοεμβρίου. Είπε μάλιστα πως είναι στο δρόμο για τη δημιουργία εργοστασίου πυρόλυσης, μια πρόταση που είχε παρουσιαστεί παλιότερα στο δήμο. Πάνω σε αυτό ο κ. Μερκούρης ζήτησε να φέρουν την αλληλογραφία που υπάρχει.

Τέλος ο Σαράντος Κουκούμης σημείωσε ότι η απόφαση που είχε παρθεί από το Δ.Σ. έλεγε για μεταφορά των σκουπιδιών σε αδειοδοτημένο χώρο. Σημείωσε πως η ΔΑ μιλά για μεταφορά στην ΤΕΡΝΑ, αναρωτήθηκε όμως αν είναι προετοιμασμένοι για τη μεταφορά αφού δεν έχουν κάνει τίποτα. Τέλος τόνισε πως σαν παράταξη είναι αντίθετοι με τον τρόπο διαχείρισης που έχει αποφασιστεί, καθώς στοιχίζει πολλά χρήματα.

Κ.Μπ.