Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2022 20:15

Εργασίες σε σχολεία του Δήμου Πύλου – Νέστορος

Γράφτηκε από την
Εργασίες σε σχολεία του Δήμου Πύλου – Νέστορος

Εντατικές εργασίες σε όλα τα σχολεία πραγματοποίησαν και συνεχίζουν τα συνεργεία του Δήμου Πύλου - Νέστορος, για την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων που έχουν προκύψει από το πέρασμα των χρόνων στις σχολικές κτηριακές υποδομές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, η αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών των σχολείων του δήμου σε ετήσια βάση, είναι μία από τις προτεραιότητες που έχει θέσει η δημοτική αρχή, προκειμένου οι μαθητές να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά σε ασφαλές, ευπρεπές και υγιεινό
περιβάλλον.
Οι αντιδήμαρχοι, οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας σε συνεργασία και σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων,
καταγράφουν, συντονίζουν και ενεργούν, ώστε να είναι όλα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά.

Αναλυτικά, για τις εργασίες αυτές:
Για τις ανάγκες λειτουργίας του Γυμνασίου - Λυκείου Χώρας τοποθετήθηκαν 11 κοντέινερ βαρέως τύπου στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος. Πρόκειται για 9 νέα κοντέινερ και 2 ελαφρώς μεταχειρισμένα, το οποία ανακαινίστηκαν πλήρως. Οι 9 προκατασκευασμένες αίθουσες εστάλησαν από τις “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” και τον διευθύνοντα σύμβουλο Θανάση Γιάνναρη, κατόπιν υπογραφής χρησιδανείου με τον δήμο. Δύο ακόμη αίθουσες προμηθεύτηκε ο δήμος η αξία των οποίων ανέρχεται σε 35.000 ευρώ. Σε αυτές θα φιλοξενηθούν οι τάξεις του σχολείου, το γραφείο των καθηγητών και οι χώρου υγιεινής.
Για τις ανάγκες λειτουργίας του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας έγινε βάψιμο των κτηρίων και μόνωση στο δώμα του 2ου Δημοτικού.
Στο Δημοτικό Σχολείο Βλαχόπουλου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για το βάψιμο του κτηρίου, η επισκευή του τερέν του γηπέδου μπάσκετ και η επισκευή των κουφωμάτων.
Στο Δημοτικό Σχολείο Χανδρινού έγιναν εργασίες επισκευής στις όψεις του κτηρίου, στην οροφή, ολοκληρώθηκε το βάψιμο του κτηρίου και των χώρων υγιεινής και έγιναν αλλαγές στη διαρρύθμιση των αιθουσών για να καλυφθούν οι ανάγκες της μαθητικής κοινότητας.
Στο Γυμνάσιο - Λύκειο Κορώνης έγιναν επισκευές στη στέγη, βάψιμο του κτηρίου, αντικατάσταση πλήθους υαλοπινάκων και προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
Οι εργασίες για τη βελτίωση του Δημοτικού Σχολείου Κορώνης αφορούν στο βάψιμο του κτηρίου, την επισκευή των μεταλλικών κιγκλιδωμάτων στον περιβάλλοντα χώρο και τη διαμόρφωση του προαύλιου χώρου.
Στο Δημοτικό Σχολείο Χαρακοπιού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βαψίματος του κτηρίου, επισκευής του γηπέδου μπάσκετ, τοποθέτησης εστιών γηπέδου ποδοσφαίρου, διαδρόμου άθλησης και έγινε προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
Στο Νηπιαγωγείο Χαρακοπιού έγιναν οι απαιτούμενες εργασίες για την μόνωση του δώματος, βάψιμο και αναβάθμιση του μηχανολογικών εγκαταστάσεων του κτηρίου.
Για το Δημοτικό Σχολείο Μεθώνης εκτελούνται εργασίες αναβάθμισης των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων του κτηρίου.
Εργασίες επισκευής εκτελούνται ακόμα στο Γυμνάσιο - Λύκειο Πύλου, στο Γυμνάσιο - Λύκειο Μεθώνης, στο 1ο - 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύλου, στο Νηπιαγωγείο Πύλου και στο Νηπιαγωγείο Μεθώνης, στα κτήρια και στους αύλειους χώρους τους, με κατασκευές γηπέδων και παιδικών χαρών.

 


NEWSLETTER