Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 19:33

Δήμοι Καλαμάτας – Μεσσήνης: Ψάχνουν αρμόδιο για την άδεια στο καταφύγιο ζώων

Γράφτηκε από τον

 

Η ασάφεια για την αρμοδιότητα της αδειοδότησης καθυστερεί την κατασκευή και την έναρξη λειτουργίας του διαδημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων Καλαμάτας και Μεσσήνης, σύμφωνα με τον δήμαρχο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Θαν. Βασιλόπουλο και τον αντιδήμαρχο Γ. Φάβα.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, απαντώντας σε ερώτηση του συμβούλου της μειοψηφίας Μαν. Μάκαρη με αφορμή την έξαρση των προβλημάτων με τα αδέσποτα σκυλιά, ο δήμαρχος αναφέρθηκε αρχικά στη συμφωνία με τον Φιλοζωικό για τη διαχείριση των αδέσποτων. Μίλησε για “μεγάλη και οργανωμένη προσπάθεια την τελευταία 10ετία”, παραδέχθηκε ότι “υπάρχουν προβλήματα, δεν αρκεί η προσπάθεια” και διευκρίνισε πως “δεν υπάρχει η λογική του μπόγια”.

Εκτίμησε ότι τα δεσποζόμενα ζώα έγιναν αδέσποτα λόγω των ιδιοκτητών τους και της αυστηρής νομοθεσίας κι ενημέρωσε πως “έχουν διατεθεί πάνω από 500.000 ευρώ από δημοτικούς πόρους την τελευταία 5ετία, ενώ από την Πολιτεία έχουμε πάρει μόνο 16.000 ευρώ”.

Ο κ. Βασιλόπουλος παρατήρησε ότι “πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιος υπογράφει την αδειοδότηση. Η αρμοδιότητα πέρασε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Εσωτερικών”.

Ο αντιδήμαρχος Γ. Φάβας ενημέρωσε ότι στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας παρέδωσε τις μελέτες για το διαδημοτικό καταφύγιο στις 24 του μήνα και παρατήρησε: “Οι αναγκαίες αδειοδοτήσεις είναι το κλειδί. Υπάρχει ασάφεια για τις αδειοδοτήσεις, δεν υπάρχει ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο. Υπάρχει πρόβλημα, το καταφύγιο θα δώσει ανάσα”.

Γ.Σ.