Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022 20:17

Ο Δριμής για την «απαξίωση προέδρων κοινοτήτων»

 

Για συνεχή απαξίωση των προέδρων των κοινοτήτων στην Τριφυλία κάνει λόγο ο Δημήτρης Δριμής επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας», τονίζοντας πως οι πρόεδροι των κοινοτήτων θα πρέπει να καλούνται και να μετέχουν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα επισημαίνει: «Στη συνεδρίαση της 26ης Σεπτεμβρίου, με αφορμή θέματα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσαν σε επιμέρους κοινότητες, αναφέρθηκα για πολλοστή φορά και ζήτησα να γραφτούν στα πρακτικά πως θα πρέπει να καλούνται και να μετέχουν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και οι πρόεδροι των κοινοτήτων, όπως προβλέπει ο Δημοτικός Κώδικας. Υπενθύμισα στον πρόεδρο και το προεδρείο πως ύστερα από σχετική σημείωση/ένστασή μου την 28η/4/2022, η Αποκεντρωμένη απέστειλε το υπ’ αρίθμ. 76745/14-6-2022 έγγραφό της, όπου μεταξύ άλλων τους επισημαίνει: "… Η πρόσκληση και παρουσία των προέδρων των κοινοτήτων στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. είναι υποχρεωτική… Η πρόσκληση και η παρουσία θα πρέπει να γράφονται στα πρακτικά της απόφασης… Η μη πρόσκλησή τους εγείρει ζητήματα νομιμότητας της συνεδρίασης του Δ.Σ. και συνεπάγεται την ακύρωση αποφάσεων… Σας εφιστούμε την προσοχή για την αυστηρή τήρηση των διατάξεων…".

Ζήτησα για άλλη μια φορά από τον πρόεδρο και το προεδρείο να τηρούν τη νομιμότητα και να συμμορφωθούν με τον Κώδικα και τις παρατηρήσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Να σταματήσουν, επιτέλους, να απαξιώνουν και να υπονομεύουν συστηματικά το θεσμό των τοπικών κοινοτήτων και των προέδρων τους».

Κ.Μπ.