Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022 17:21

Απάντηση Γιαννημάρα για αποχετευτικό δίκτυο

Γράφτηκε από την
Απάντηση Γιαννημάρα για αποχετευτικό δίκτυο

 

Απάντηση σε πρόσφατο άρθρο της “Ε” για το αποχετευτικό δίκτυο από το Αρχοντικό έως τις Κιτιρίες απέστειλε ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας.

 

Αναλυτικά η απάντηση:

“Κύριε  Διευθυντά,

Στην έγκριτη εφημερίδα σας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 και στη σελίδα 2  «Οι Συντάκτες της ‘Ε’ σχολιάζουν», υπήρξε σχόλιο του Δημοσιογράφου κ. Γιώργου Παναγόπουλου, με θέμα: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για δέκα χρόνια απραξίας».

Στην ανάπτυξη του σχολίου ήταν καταφανέστατη η απόδοση της ευθύνης μόνο  στο Δήμο Δυτικής Μάνης και μάλιστα με εκφράσεις «Η αδυναμία του Δήμου Δυτικής Μάνης να λειτουργήσει… από κάθε άποψη είναι εξοργιστική-οι τοπικοί άρχοντες καθυστερώντας θα κερδίσουν. Κοντόφθαλμες και κουτοπόνηρες πρακτικές. .. η προστασία του περιβάλλοντος δεν μπορεί να αφήνεται στον πατριωτισμό του συμφέροντος οικονομικού ή πολιτικού».

Θέλω να πω στον κ. Παναγόπουλο ότι ο σημερινός Τοπικός Άρχοντας περπατά με ψηλά το κεφάλι και όπου πέρασε άφησε έργο, ποτέ δεν αδιαφόρησε και η έκφραση «αδυναμία εξοργιστική» δεν υπάρχει στην πρακτική του. Δεν ξέρει από κουτοπονηριές ούτε γνωρίζει από τα αναγραφόμενα συμφέροντα, τα οποία δεν θέλει ούτε να τα πιάσει στο στόμα του, το μόνο που τον ενδιαφέρει και για το οποίο εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις είναι η δημιουργία έργων στον τόπο του.

Για να δούμε όμως τί έχει κάνει ο Δήμος Δυτικής Μάνης για το συγκεκριμένο έργο:

1) Το έργο αυτό κατασκευάστηκε από τη ΔΕΥΑΚ και από τον πρώην Δήμο Αβίας, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής.

2) Το έργο  με την παράδοσή του δεν ήταν έτοιμο να λειτουργήσει.  

3) Από 1ης Ιανουαρίου 2011 λειτούργησε ο Δήμος Δυτικής Μάνης, με δική μου Δημαρχοντία. Ο Δήμος τότε μελέτησε, βρήκε οικονομικό πρόγραμμα και υλοποίησε το έργο «Εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης Δολών και Αβίας», για να μπορέσει να λειτουργήσει το Κεντρικό δίκτυο, αφού το έργο αυτό δεν είχε κατασκευασθεί.

4) Ο Δήμος Δυτικής Μάνης μελέτησε και κατασκεύασε τις κάθετες συνδέσεις του παραλιακού μετώπου με τον κεντρικό αγωγό του αρχικού έργου, γιατί δεν είχαν κατασκευαστεί και επιπλέον κατασκευάστηκε παράλληλος αγωγός σε ένα τμήμα αυτού (περιοχή Παλαιόχωρας) για τη σύνδεση των κάθετων αναμονών, αφού στον κεντρικό αγωγό δεν μπορούσε να γίνει αυτή η σύνδεση.

5) Ο Δήμος Δυτικής Μάνης ζήτησε σύσκεψη με τη ΔΕΥΑΚ και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας προκειμένου να αντιμετωπίσει το θέμα λειτουργίας των αντλιοστασίων και περιμένει τη μελέτη «λειτουργικότητας του αγωγού των λυμάτων Κιτριών -Μικρής Μαντίνειας» από τη ΔΕΥΑΚ για να μπορέσει να εντάξει σε Οικονομικό Πρόγραμμα το έργο  και να λειτουργήσει στη συνέχεια με κάποια Σύμβαση με τη ΔΕΥΑΚ η οποία έχει το βιολογικό στην περιοχή.

Βλέπετε λοιπόν αδιαφορία και μάλιστα αδυναμία εξοργιστική από το Δήμο Δυτικής Μάνης κ. Παναγόπουλε;”.

 

Σ.Σ.: Από την απάντηση του δημάρχου ο καθένα βγάζει αβίαστα τα συμπεράσματά του για το μέγεθος της αδιαφορίας αλλά και την αποτελεσματικότητα. Με αυτούς τους ρυθμούς μετά από άλλα 10 χρόνια θα είναι επίτευγμα  το να λειτουργήσει το αποχετευτικό δίκτυο. Γ.Π.

 


NEWSLETTER