Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 08:30

Στο “Νταντάδες της γειτονιάς” ο Δήμος Πύλου-Νέστορος

Γράφτηκε από την

 

Στο πρόγραμμα “Νταντάδες της γειτονιάς” εντάχθηκε ο Δήμος Πύλου-Νέστορος.

Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος επεκτείνεται σε 28 ακόμη δήμους της χώρας και ο Δήμος Πύλου-Νέστορος είναι ο μοναδικός που εντάσσεται στη Μεσσηνία. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εντάσσονται ακόμα οι Δήμοι Κορινθίων και Ναυπλιέων.  Ετσι, όσοι και όσες επιθυμούν να απασχοληθούν ως επιμελητές και επιμελήτριες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα ntantades.gov.gr να εγγραφούν και να πιστοποιηθούν στο μητρώο Επιμελητών.

Το πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους.

Η εγγραφή στο μητρώο Επιμελητών γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα ntantades.gov.gr και η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων είναι δωρεάν. Αίτηση μπορούν να συμπληρώσουν τα άτομα που είναι ενήλικα, έχουν τυπικά προσόντα απόδειξης γνώσης κατηγορίας βρεφονηπιοκόμων, έχουν πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά και ιατρικές γνωματεύσεις από τις ειδικότητες παθολόγου/γενικού ιατρού, δερματολόγου και ψυχολόγου.

Ν.Κ.