Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 11:40

Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας: Κατά πλειοψηφία ο διαγωνισμός για την πλατεία Γαργαλιάνων

Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας: Κατά πλειοψηφία ο διαγωνισμός για την πλατεία Γαργαλιάνων

 

Κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας κατάρτισε εκ νέου τους όρους του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Γαργαλιάνων» και συνέταξε τη διακήρυξή του.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 548.080 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και η κατάθεση των προσφορών ορίστηκε μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου στις 10 π.μ., ενώ η αποσφράγισή τους θα γίνει στις 9 Δεκεμβρίου στις 10 π.μ.

Το έργο αφορά στην πλήρη ανάπλαση της κεντρικής πλατείας των Γαργαλιάνων που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, με βασικούς στόχους την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της, την ανάδειξή της σε πόλο έλξης των κατοίκων της περιοχής, την επίτευξη μέγιστης βιωσιμότητας, τη διατήρηση μικροκλίματος στα επιθυμητά επίπεδα και την αναβάθμιση της εικόνας του αστικού ιστού.

Οι κύριες φάσεις υλοποίησης του έργου είναι οι εξής: 1. Καθαιρέσεις - αποξηλώσεις παντός είδους κατασκευών, με τις αποκομιδές των προϊόντων καθαίρεσης - αποξήλωσης. 2. Εκσκαφές παντός είδους (ειδικές - γενικές) και επιχώσεις, με τις αποκομιδές των προϊόντων εκσκαφών 3. Δαπεδοστρώσεις παντός τύπου. 4. Αστικός εξοπλισμός. 5. Κατασκευή ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. 6. Φυτοτεχνικά έργα.

Τη διαφωνία του, ψηφίζοντας κατά, εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κατσούλας, που επισήμανε ότι θα καταψηφίσει το θέμα καθώς επανέρχεται για τρίτη φορά προς ψήφιση, τη στιγμή που στο παρελθόν έχουν ληφθεί αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου κι έχει εκφραστεί και η άποψη των κατοίκων της πόλης των Γαργαλιάνων. Επίσης, τόνισε ότι δεν μπορεί για το συγκεκριμένο έργο να ζητούνται, προς απόδειξη της διασφάλισης ποιότητας και της περιβαλλοντικής διαχείρισης, πέντε ISO τη στιγμή που για τον διαγωνισμό του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Κυπαρισσίας δεν ζητήθηκε ούτε ένα.

Ο Παναγιώτης Αλευράς ανέφερε ότι θα καταψηφίσει το θέμα καθώς η Οικονομική Επιτροπή συνεδριάζει για τρίτη φορά γι’ αυτό, μη λαμβάνοντας υπόψη τις προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που έχουν ληφθεί και αδιαφορώντας για τη βούληση της πλειοψηφίας των κατοίκων των Γαργαλιάνων.

 

Κ.Μπ.