Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022 09:23

Νέες διαβεβαιώσεις για Ναυαρίνου και Υπαπαντή

Γράφτηκε από τον

 

Το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση της Ναυαρίνου και στις 2 Φεβρουαρίου, ημέρα γιορτής της πολιούχου, η εικόνα της Παναγίας, θα βγει από τη νότια έξοδο (τη δυτική πλευρά) της πλατείας του ναού της Υπαπαντής.

Αυτά επεσήμανε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος, απαντώντας σε ερώτησή μας για τα δύο έργα ανάπλασης που υλοποιούνται με προκλητικά αργούς ρυθμούς. Για τη Ναυαρίνου (και στο τμήμα απόληξης της Βύρωνος) παρατήρησε πως υπήρχε πρόβλημα της μελέτης με τους κυβόλιθους.

Ειδικότερα, ο κ. Βασιλόπουλος απάντησε πως “η Υπαπαντή δουλεύεται. Σταμάτησε 3 μέρες για να γίνουν κάποιες μικρές τροποποιήσεις στη μελέτη. Είχα μάλιστα εδώ, προχθές το πρωί, τον κ. Αλμπάνη και συζητήσαμε για αυτές τις μελέτες, οπότε είναι σε εξέλιξη. Οσον αφορά το τμήμα στην Παραλία η μελέτη είχε προβλέψει 8 πόντους κυβόλιθους, που οι κυβόλιθοι είναι  6 πόντοι. Επρεπε, λοιπόν, να βρούμε εταιρεία που θα αλλάξει καλούπια, για να έρθουν στους 8 πόντους, για να μπουν οι κυβόλιθοι. Αν είναι δυνατόν. Αυτά είναι αυτά που λέμε για τις μελέτες που δεν ήταν σωστές και μας δημιουργούν προβλήματα στην εκτέλεση”.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι “το Πάσχα η Παραλία θα είναι έτοιμη, ολοκληρωτικά. Δύο Φεβρουαρίου η πλατεία Υπαπαντής θα είναι μέχρι τη νότια έξοδο έτοιμη, να μπορεί ο κόσμος να περπατήσει”.

Γ.Σ.