Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 20:25

Μεγάλη συμμετοχή σε εσπερίδα αγωγής υγείας στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Μεγάλη συμμετοχή σε εσπερίδα αγωγής υγείας στη Μεσσήνη

 

Με μεγάλη συμμετοχή διεξήχθη η εσπερίδα αγωγής υγείας με θέμα “Πρόληψη παθολογίας στη γυναίκα”, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης.

Η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μεσσήνης και η Γ΄ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη στήριξη της 6ης ΥΠΕ, κέντρισε το ενδιαφέρον του γυναικείου κοινού που κατέκλυσε την αίθουσα του Φιλοσοφικού. Από την πλευρά του δήμου χαιρετισμό απηύθυνε ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος σε θέματα Υγείας Γιώργος Στραβόλαιμος.   
Συντονιστές ήταν ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γ΄Μ/Γ Κλινικής ΕΚΠΑ Νοσοκομείου “Αττικόν” Περικλής Παναγόπουλος και ο ειδικός σύμβουλος δημάρχου Μεσσήνης σε θέματα υγείας, διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Πετράκος, οι οποίοι κατά τον χαιρετισμό τους τόνισαν τη σημασία της ενημέρωσης και της πρόληψης καθώς και των συχνών ελέγχων για την αντιμετώπιση των παθήσεων.
Ο επικουρικός Επιμελητής ΕΣΥ Γ΄ Μ/Γ Κλινικής ΕΚΠΑ του Νοσοκομείου “Αττικόν” Δ. Παναγιωτόπουλος μίλησε για την πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου υπογραμμίζοντας την ανάγκη τακτικών ελέγχων για έγκαιρη διάγνωση της νόσου.
Ο ακαδημαϊκός υπότροφος, Γ΄Μ/Γ Κλινικής ΕΚΠΑ του Νοσοκομείου “Αττικόν” Δ. Σιούτης, μίλησε για την εμμηνόπαυση, τη συμπτωματολογία και την αντιμετώπισή της.
Τέλος, η μαία της Γ΄Μ/Γ Κλινικής ΕΚΠΑ του Νοσοκομείου “Αττικόν” Κ. Βουργέντη μίλησε για τον μητρικό θηλασμό και τη σημασία του.
Ακολούθησαν ερωτήσεις προς τους ομιλητές για τα ζητήματα που αναλύθηκαν και δόθηκαν διευκρινιστικές απαντήσεις και επιπλέον ενημέρωση σε όποια απορία υπήρξε.
Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης απέστειλε μήνυμα χαιρετισμού, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο γ.γ. της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Δημήτρης Τζωρτζίνης και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας Νίκος Ματθιόπουλος.


NEWSLETTER