Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 18:08

Καλαμάτα: Γκρίνιες για χωροθέτηση πολυκέντρων ανακύκλωσης

Καλαμάτα: Γκρίνιες για χωροθέτηση πολυκέντρων ανακύκλωσης

 

Αναβλήθηκε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, την περασμένη εβδομάδα, το θέμα της χωροθέτησης 7 πολυκέντρων ανακύκλωσης στην πόλη, προκειμένου να γίνει επαναπροσδιορισμός των σημείων χωροθέτησης.

Και αυτό, όπως αποφασίστηκε για “να πληροί το κριτήριο της ομοιόμορφης κατανομής σε όλη την πόλη”.

Ενσταση για την πρόταση της Υπηρεσίας Καθαριότητας εξέφρασε ο πρόεδρος της επιτροπής - αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης, διαφωνώντας με την τοποθέτηση πολυκέντρου στο πεζοδρόμιο της οδού Αριστομένους, στο τέρμα της (απέναντι από την είσοδο του Πάρκου Σιδηροδρόμων), αναφέροντας ότι “η χρήση του χώρου δεν είναι για τέτοιο πράγμα, στο κέντρο. Εκεί είναι το

κέντρο της πόλης. Το κέντρο της πόλης έχει μια αποστολή να υποδεχθεί τους επισκέπτες και οι επισκέπτες να ψυχαγωγηθούν, να διασκεδάσουν, οτιδήποτε κάνουν”.

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Λεωνίδας Λιάππας παρατήρησε ότι έχει μείνει εκτός χωροθέτησης η Δυτική Γειτονιά, θέτοντας ζήτημα εξακτίνωσης και ομοιόμορφης κατανομής των πολυκέντρων ανακύκλωσης σε όλη την πόλη.

Οι 10 προτεινόμενες από την υπηρεσία θέσεις για τα πολυκέντρα ανακύκλωσης ήταν: 1. Πλατεία Αγίου Ιωάννη (απέναντι από την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας). 2. Τέρμα Αριστομένους (δεξί πεζοδρόμιο απέναντι από είσοδο Πάρκου ΟΣΕ). 3. Κανάρη και Κοραή (πεζοδρόμιο ΙΚΑ στην πιάτσα ταξί). 4. Νέδοντος και Μακεδονίας (στο πάρκο του Νέδοντα). 5. Φαρών και Κρήτης (πεζοδρόμιο σχολής Παπαφλέσσα). 6. Φραντζή (μετά τον σταθμό ΟΣΕ). 7. Ίλαρχου Κουρκουτά (προς Λακωνικής στο αριστερό πεζοδρόμιο). 8. Πλησίον 10ου Δημοτικού Σχολείου (Κρήτης 46 σε μικρό παρκάκι δίπλα από το σχολείο). 9. 24ο Δημοτικό Σχολείο (πλατεία Αγίων Ταξιαρχών). 10. 2ο Δημοτικό σχολείο (Δημακοπούλου και Βύρωνος) πάρκινγκ απέναντι από το σχολείο)”.