Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023 08:15

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Ανεξαρτητοποιήθηκαν Τράκας και Μαλιώτης

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Ανεξαρτητοποιήθηκαν Τράκας και Μαλιώτης

 

Το δρόμο της ανεξαρτητοποίησης επέλεξαν ο Ανδρέας Τράκας από τη μείζων μειοψηφία και ο Κώστας Μαλιώτης από την πλειοψηφία, οι οποίοι με επιστολές που αναγνώστηκαν την περασμένη Παρασκευή στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης ανακοίνωσαν (και επίσημα) την αποχώρησή τους από τις δημοτικές παρατάξεις με τις οποίες εκλέχτηκαν.

Θυμίζουμε πως προηγήθηκε στις 9 αυτού του μήνα μια ανακοίνωση από τη δημοτική αρχή, με την οποία γνωστοποιούσε την συμπόρευση του Ανδρέα Τράκα με την παράταξη του δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου. Ο κ. Τράκας υπήρξε κατά το παρελθόν αντιδήμαρχος Συντήρησης Υποδομών με την παράταξη του τ. δημάρχου Γιώργου Τσώνη, ενώ παρέμεινε στην “Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών” μετά την αποχώρηση και ανεξαρτητοποίηση του κ. Τσώνη. Ο νυν επικεφαλής της παράταξης Τάσος Τσερπές αρκέστηκε να σχολιάσει πως για τη μείζων μειοψηφία ο κ. Τράκας ήταν ωσεί παρών, όπως και στα Δημοτικά Συμβούλια, προκαλώντας την αντίδραση συμβούλων της δημοτικής αρχής που το εξέλαβαν ως ειρωνεία.

ΤΟ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΟΜΕΝΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΑΛΙΩΤΗ-ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ   

Την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη “Δύναμη Δημιουργίας” του δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου, με ανακοίνωση που ο ίδιος ανέγνωσε στο Σώμα, γνωστοποίησε στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής και ο δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Μαλιώτης. Είχε προηγηθεί πέρυσι το Δεκέμβριο μια δήλωση του συμβούλου προς το Σώμα με την οποία διαχώριζε τη θέση του από τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, ασκώντας παράλληλα έντονη κριτική στο δήμαρχο και στη λειτουργία της δημοτικής αρχής. Κι αυτό μετά την επιλογή του δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου να μην ανανεώσει τη θητεία του ως αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας αντικαθιστώντας τον με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Αλλά και την περασμένη Παρασκευή ο Κώστας Μαλιώτης καταφέρθηκε εναντίον του δημάρχου και τον κατηγόρησε για έλλειψη ενδιαφέροντος στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του δήμου και των δημοτών. Στο στόχαστρο του δημοτικού συμβούλου μπήκαν και άλλα πρόσωπα της δημοτικής αρχής, με πρώτο τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Φύκιρη -ο οποίος εκλέγεται επίσης στη Δημοτική Ενότητα Αίπειας.

Ν.Κ.