Κυριακή, 09 Απριλίου 2023 21:15

Διαμαρτυρία για μετακίνηση εργαζομένου στη ΔΕΥΑΚ

Διαμαρτυρία για μετακίνηση εργαζομένου στη ΔΕΥΑΚ

Σε δίωρη στάση εργασίας και αποκλεισμό του γραφείου του δημάρχου Καλαμάτας για μιάμιση ώρα, το μεσημέρι της Παρασκευής, προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, απαιτώντας να παρθεί πίσω βλαπτική μετακίνηση εργαζόμενου, που πραγματοποιήθηκε με εντολή του γενικού διευθυντή της ΔΕΥΑΚ.

Σύμφωνα με το σωματείο, “πρόκειται για εργαζόμενο, που πρωταγωνίστησε σε προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση στον χώρο, όπου ο διευθυντής της επιχείρησης προσπάθησε να σταματήσει και με κλήση της αστυνομίας. Επισημαίνουμε ότι, τόσο η απόφαση μετακίνησης του εργαζόμενου, από τον Βιολογικό Καθαρισμό που δουλεύει ως ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος, στο τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΥΑΚ, όσο και η επιστολή δίωξής του, έγιναν με εντολή του δημάρχου, που είναι γνώστης των καταγγελιών του σωματείου”.
Το σωματείο αναφέρει ότι “ενώ η ΔΕΥΑΚ είναι υποστελεχωμένη (μετά από συνταξιοδοτήσεις), ιδιαίτερα την τελευταία 10ετία, οι δημοτικές αρχές απαντούν με παραχώρηση υπηρεσιών σε εργολάβους και κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με εργασιακές σχέσεις λάστιχο”. Καταδικάζει “και τη στάση της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ, που προσπαθεί να καλύψει τις βάρδιες για
τη    λειτουργία και συντήρηση των δικτύων ύδρευσης - αποχέτευσης και Βιολογικού, αδιαφορώντας για την    υγιεινή και ασφάλεια, αυξάνοντας και τις πιθανότητες ενός ατυχήματος”.
Απαιτεί “παράλληλα την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, καλώντας τη δημοτική αρχή να πάρει θέση άμεσα, καθώς και άμεση ανάκληση της πειθαρχικής ποινής”, προειδοποιώντας ότι “σε διαφορετική περίπτωση την ευθύνη της οιασδήποτε αναταραχής στην υπηρεσία φέρνει αποκλειστικά ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή συνολικά”.
Τέλος, καλεί “όλες τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν δημόσια θέση για τα τεκταινόμενα”.