Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 20:47

Δήμος Μεσσήνης: Αιτήσεις για μίσθωση αιγιαλού

Δήμος Μεσσήνης: Αιτήσεις για μίσθωση αιγιαλού

 

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Μεσσήνης ενημερώνει πως “όσοι επιθυμούν την μίσθωση αιγιαλού-παραλίας και διαθέτουν ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις εκμίσθωσης θαλασσίων μέσων αναψυχής και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία είναι όμορα με τον αιγιαλό στο Δήμο Μεσσήνης, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση προς το αρμόδιο Τμήμα Εσόδων του δήμου έως τις 15 Ιουνίου.

Τα δικαιολογητικά τα οποία πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι τα εξής:

1. Αίτηση μίσθωσης.

2. Αποτύπωση του προς παραχώρηση χώρου με αναφορά στις συντεταγμένες του και το εμβαδόν του σε υπόβαθρο ορθοφωτοχάρτη του άρθρου 11 του ν. 4281/2014, ή σε υπόβαθρο ορθοφωτοχάρτη από την εφαρμογή «Θέαση Ορθοφωτοχαρτών» του gov.gr ή σε απόσπασμα του τοπογραφικού διαγράμματος καθορισμού οριογραμμών αιγιαλού και παραλίας όπου αυτός υφίσταται.

3. Άδεια λειτουργίας/γνωστοποίηση λειτουργίας του καταστήματος/ξενοδοχειακής μονάδας.

4. Έναρξη δραστηριότητας στην αρμόδια ΔΟΥ επιχείρησης υπαγόμενης στις επιτρεπτές από τις διατάξεις του άρθρ. 13 του Ν. 2971/2001 χρήσεις για την εν λόγω παραχώρηση.

5. Βεβαίωση περί μη οφειλής στο Δήμο Μεσσήνης, από την ταμειακή υπηρεσία του δήμου (η βεβαίωση δύναται να αναζητηθεί αυτεπάγγελτα).

6. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία βεβαιώνεται η μη ύπαρξη αυθαίρετων κατασκευών έμπροσθεν της επιχείρησης και ότι δεν έχει γίνει κατάληψη του προς μίσθωση χώρου.

7. Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει εκδοθεί πράξη άμεσης απομάκρυνσης αυθαίρετων κατασκευών/πραγμάτων σε βάρος του ιδίου, του/της συζύγου του, συγγενών του εξ αίματος και εξ αγχιστείας μέχρι το δεύτερο βαθμό, καθώς και σε ομόρρυθμες ή ετερόρρυθμες εταιρείες ή ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες, στις οποίες είναι εταίρος. 

8. Τα νομικά πρόσωπα οφείλουν να υποβάλουν ισχύον καταστατικό και πιστοποιητικό νόμιμης εκπροσώπησής τους.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται είτε αυτοπροσώπως, είτε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: protocol@messini.gr.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που μεταξύ της αιτηθείσας επιχείρησης και του αιγιαλού-παραλίας παρεμβάλλεται δημόσια έκταση-παλαιός αιγιαλός θα πρέπει να προσκομισθεί μισθωτήριο, που έχει συναφθεί με την ΕΤΑΔ Α.Ε.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 27223 60123, 27223 60187 και 27223 60102 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.