Κυριακή, 14 Μαϊος 2023 12:14

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης η παραχώρηση του Τελωνείου Μπούκας

Γράφτηκε από την

 

Την παραχώρηση στο δήμο του Τελωνείου στην παραλία της Μπούκας διεκδικεί από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) η δημοτική αρχή Μεσσήνης, ώστε να διασωθεί ό,τι έχει απομείνει από το κτήριο.

Για το σκοπό αυτό θα συζητηθεί ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας η έγκριση από το Σώμα της κατάθεσης αιτήματος στην ΕΤΑΔ Α.Ε. για την παραχώρηση του ακινήτου.

Θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος σε δηλώσεις του πριν 20 μέρες για το Τελωνείο της Μπούκας, γνωστοποίησε ότι ο δήμος ήδη ανταλλάσσει αλληλογραφία με την Κτηματική Υπηρεσία Καλαμάτας, την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων στην Πάτρα και την ΕΤΑΔ Α.Ε., σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου η δημοτική αρχή να προχωρήσει σε σωστικές παρεμβάσεις.

Μάλιστα, ο δήμαρχος είχε πει ότι η ΕΤΑΔ πρότεινε να ζητήσει ο Δήμος Μεσσήνης την παραχώρηση του ακινήτου - κάτι που, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Αθανασόπουλου, δεν γίνεται χωρίς αντίτιμο -όπως τον ενημέρωσε η αρμόδια διευθύντρια- το οποίο θα καθορίσει η ΕΤΑΔ. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας αναμένεται επίσης να γίνει ενημέρωση και για τα αποτελέσματα της επίσκεψης ειδικής επιτροπής της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων από την Πάτρα, που αναμενόταν να κάνει το προηγούμενο διάστημα την καταγραφή για να μπορέσει να αναγνωριστεί το Τελωνείο ως μνημείο.

Ν.Κ.