Παρασκευή, 26 Μαϊος 2023 10:07

Συλλήψεις για σκουπίδια στο ΧΑΔΑ “Λιμενικά” - Τι υποστηρίζει ο Δήμος Μεσσήνης

Συλλήψεις για σκουπίδια στο ΧΑΔΑ “Λιμενικά” - Τι υποστηρίζει ο Δήμος Μεσσήνης

Ο οδηγός ενός απορριμματοφόρου και ένας υπάλληλος του τομέα Καθαριότητας του Δήμου Μεσσήνης συνελήφθησαν την Τετάρτη από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος γιατί μετέφεραν τα σκουπίδια στο ΧΑΔΑ του δήμου, στα “Λιμενικά”.

Πρόκειται για έναν 48χρονο και έναν 56χρονο, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα και όταν η δικογραφία διαβιβαστεί στην Εισαγγελία θα οριστεί ρητή δικάσιμος. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί καταγγελία από ιδιώτη στο 100, οπότε μετέβη στο ΧΑΔΑ περιπολικό με αστυνομικούς του Τμήματος Μεσσήνης που προχώρησαν στη σύλληψη των δύο εργαζομένων του δήμου.

Σε επικοινωνία της “Ε” με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημήτρη Γαλιάτσο, μας εξήγησε πως ο ΧΑΔΑ στα “Λιμενικά” θα σφραγιστεί την 1η Ιουλίου -ενώ μέχρι τότε ισχύει η άδεια έκτακτης ανάγκης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου που επιτρέπει τη μεταφορά και εναπόθεση των σκουπιδιών του Δήμου Μεσσήνης στην εν λόγω χωματερή. Παράλληλα, ο δήμος έχει ήδη ξεκινήσει τη μεταφορά μέρους των σκουπιδιών του στη Μονάδα Μεταβατικής Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Καλλιρρόη, που βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστική λειτουργία. Μάλιστα, αυτό το διάστημα πηγαίνει ένα απορριμματοφόρο την ημέρα στην Καλλιρρόη και από την προσεχή Δευτέρα 29 του μήνα, και μέχρι τις 30 Ιουνίου, αναμένεται να πηγαίνουν για να αδειάσουν 3 απορριμματοφόρα την ημέρα. Από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Περιφέρειας, κλείνουν όλες οι χωματερές στο νομό και οι δήμοι (μαζί και ο Δήμος Μεσσήνης) θα πηγαίνουν τα σκουπίδια τους στην Καλλιρρόη.   

Ν.Κ.