Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 08:32

Προχωρά η αποπεράτωση του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης

Προχωρά η αποπεράτωση του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης

 

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την αποπεράτωση του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης, σύμφωνα με γραπτή ενημέρωση της οικείας δημοτικής αρχής.

Το έργο αφορά στην αλλαγή της διαρρύθμιση και χρήσης του κτηρίου, που θα στεγάσει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Δημοτικό Ωδείο. Χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος έκανε αυτοψία στο εργοτάξιο συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου και ενημερώθηκε από τον ανάδοχο για τις εκτελούμενες εργασίες.

Σημειώνεται ότι το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, με το ποσό των 2,6 εκατ. ευρώ. Όταν αποπερατωθεί το διώροφο κτήριο, το οποίο διαθέτει στεγασμένους χώρους περίπου 3.000 τ.μ., υπογείου, ισογείου και 1ου ορόφου, θα φιλοξενήσει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το αρχείο της, το Δημοτικό Ωδείο, την ψηφιακή βιβλιοθήκη και αίθουσα εκδηλώσεων. Παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα φιλοξενίας συνεδρίων, μουσικοχορευτικών και θεατρικών παραστάσεων. Επίσης, με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, θα μπορούν να καλύπτονται οι λειτουργικές ανάγκες των διαφορετικών χρήσεων.

Η ενημερωτική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής κλείνει με τον σχολιασμό ότι πρόκειται για “ένα αναπτυξιακό έργο που έλειπε από την πόλη και τον Δήμο Μεσσήνης υλοποιείται ώστε η πόλη της Μεσσήνης να αποκτήσει έναν πνεύμονα παραγωγής πολιτισμού, που θα προσφέρει πνευματική ανάπτυξη και την ευχέρεια στους πολίτες να απολαύσουν ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες”.