Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023 09:20

Καλαμάτα: Ωρα αποφάσεων για τη Ναυαρίνου - Μονόδρομος ή πεζόδρομος;

Καλαμάτα: Ωρα αποφάσεων για τη Ναυαρίνου - Μονόδρομος  ή πεζόδρομος;

 

Ολοκληρώθηκε σχεδόν το έργο ανάπλασης της οδού Ναυαρίνου, μεταξύ Φαρών - Ακρίτα και άμεσα αναμένεται να ανακοινωθεί πότε και πως θα παραδοθεί σε χρήση.

Αν θα παραδοθεί κανονικά ως μονόδρομος (με κατεύθυνση προς “Φιλοξένια”, όπως έχει προβλεφθεί ή θα παραμείνει πεζόδρομος, τουλάχιστον το καλοκαίρι, με βάση την εικόνα που έχει και τις απόψεις που εκφράζονται υπέρ αυτής της λύσης, μεταξύ των οποίων και του συμβούλου της μειοψηφίας και υποψηφίου δημάρχου Βασίλη Τζαμουράνη.

“Τέλος της εβδομάδας θα ξέρουμε πότε θα ανοίξει η Ναυαρίνου”, στο τμήμα της ανάπλασης, είχε δηλώσει ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση των συμβούλου της μειοψηφίας Βασίλη Κανάκη το βράδυ της Τρίτης, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι το έργο “είναι στα τελειώματα, θα ανοίξει πολύ γρήγορα”.

Σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Β. Τζαμουράνης επεσήμανε: “Το λιγότερο, λοιπόν, που μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή, και με αυτά τα δεδομένα, είναι να πεζοδρομηθεί το νεοαναπλασµένο τµήµα της οδού Ναυαρίνου από Φαρών έως Ακρίτα, τουλάχιστον για τη θερινή σεζόν που έχει ήδη ξεκινήσει - ώστε να το απολαύσουν χωρίς κίνδυνο της ζωής τους οι χιλιάδες δημότες και επισκέπτες που επιλέγουν την Παραλία για τον περίπατό τους. (Την πρόταση αυτή για πεζοδρόμηση, ιδίως στο τµήµα όπου με τους κυβόλιθους εξισώνεται η στάθµη οδοστρώµατος-πεζοδροµίων, ο επικεφαλής μας Βασίλης Τζαµουράνης και δημοτικοί σύμβουλοι την έχουν κάνει και παλαιότερα στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο)”.

Οσον αφορά το έργο της ανάπλασης απομένει η ολοκλήρωση των εργασιών στο τμήμα της Μαιζώνος και η τοποθέτηση των στύλων φωτισμού σε όλο το εύρος του έργου, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένουν η τοποθέτηση των δέντρων που προβλέπονταν στο έργο και η οριοθέτηση του χώρου των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων στο αναπλασμένο βόρειο πεζοδρόμιο, όπου σε κάποια σημεία οι πεζοί περνούν με το ζόρι.

Γ.Σ.