Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023 21:21

Δήμος Πύλου - Νέστορος: Επαναπρόσληψη συμβασιούχων ζητεί ο Ραδιώτης

Δήμος Πύλου - Νέστορος: Επαναπρόσληψη συμβασιούχων ζητεί ο Ραδιώτης

Να επαναπροσληφθούν άμεσα οι 15 συμβασιούχοι του Δήμου Πύλου - Νέστορος, ζητεί ο Θάνος Ραδιώτης, υποψήφιος δήμαρχος Πύλου - Νέστορος με τη “Λαϊκή Συσπείρωση’.

Οπως αναφέρει, “15 εργαζόμενοι - συμβασιούχοι του Δήμου Πύλου - Νέστορος απολύθηκαν, αφού εκδικάστηκαν και απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία είχαν καταθέσει, προκειμένου να διατηρήσουν τη δουλειά τους. Οι εργαζόμενοι αυτοί απολύθηκαν, παρά το γεγονός ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου, πράγμα το οποίο πιστοποίησε και η νομική υπηρεσία του δήμου που παραβρέθηκε στη διαδικασία εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων”.
Εκτιμά ότι όλα αυτά “είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, που αντί να ενισχύουν τους δήμους με χρηματοδότηση, μηχανήματα και το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, τους οδηγούν να καλύπτουν τις κενές θέσεις με 8μηνα που είτε ανανεώνονται είτε όχι, υποβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τη κοινωνία και βάζοντας σε ομηρία χιλιάδες εργαζόμενους ανά την επικράτεια.
Ο Θ. Ραδιώτης παρατηρεί πως “οι εργαζόμενοι έχουμε δικαιώματα, με πρώτο το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με αξιοπρεπή μισθό και δικαιώματα” και δηλώνει ότι διεκδικούμε: “Την άμεση επαναπρόσληψη των 15 απολυμένων του Δήμου Πύλου - Νέστορος με σύμβαση αορίστου χρόνου και πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Την άμεση χρηματοδότηση του δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό για να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις και να στελεχωθούν πλήρως όλες οι υπηρεσίες”.