Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 09:04

Παρεμβάσεις για μείωση ταχυτήτων στη Ναυαρίνου

 

Με το έργο της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, προϋπολογισμού 2,8 εκ. ευρώ, που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα, θα επιδιώξει ο Δήμος Καλαμάτας να ελέγξει, όσο αυτό είναι δυνατόν, τις μεγάλες ταχύτητες στη Ναυρίνου.

Αυτό παρατήρησε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, απαντώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, σε ερώτηση - παρέμβαση του συμβούλου της μειοψηφίας Γιώργου Λαζαρίδη.

“Ο έλεγχος της ταχύτητας δεν είναι δική μας αρμοδιότητα”, απάντησε αρχικά ο δήμαρχος και  ανέφερε: “Προφανώς θα το αντιμετωπίσουμε από το έργο της οδικής ασφάλειας που έρχεται. Δεδομένου του ότι όλες οι διαβάσεις που έχουν βαφτεί αυτή τη στιγμή, θα γίνουν με κυβόλιθους και θα υπάρχει και μία υπερύψωση, για να μην μπορεί ο κόσμος να τρέχει, να λειτουργεί αποτρεπτικό αυτό”.

Υπενθύμισε πως το έργο της οδικής ασφάλειας προβλέπει 230 διαβάσεις με κυβόλιθους, 28 έξυπνες διαβάσεις και 5,5 χιλιόμετρα με αντιολισθητική άσφαλτο και πρόσθεσε ότι “έχουμε υπογράψει με τον ανάδοχο, ξεκινάει το επόμενο διάστημα”.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ

Συνεχίζοντας, ο κ. Βασιλόπουλος είπε πως “ξεκινούν εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις και η εργολαβία που ο εργολάβος κηρύχθηκε έκπτωτος, θα είναι με συν 50%. Και 3 εργολαβίες στις 3 Δημοτικές Ενότητες (Αριος, Αρφαρών, Θουρίας) και η εργολαβία για ασφαλτοστρώσεις στα προαύλια των σχολείων”.

Για το έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας του Δήμου Καλαμάτας που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, ανάδοχος είναι η εταιρεία “Οδός ΑΤΕ”, με έκπτωση 49,82%! και η προθεσμία εκτέλεσής του έχει οριστεί σε 365 ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Γ.Σ.