Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2023 10:18

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Παράταση έως 8 Σεπτεμβρίου για την ανάπλαση της Ναυαρίνου

 

Οριακή προθεσμία που αποτελεί την 6η παράταση, έως τις 8 Σεπτεμβρίου, για την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης της οδού Ναυαρίνου (Α’ φάση) από οδό Φαρών έως Ακρίτα, σχεδόν δύο χρόνια μετά τη συμβατική προθεσμία (!), ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, στην τελευταία του συνεδρίαση.

Λευκό ψήφισαν παρατάξεις της μειοψηφίας.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, “μέχρι σήμερα έχουν εκτελεσθεί οι κάτωθι εργασίες: α) έχει κατασκευαστεί και αναπλαστεί το βόρειο πεζοδρόμιο της οδού Ναυαρίνου, το τμήμα επί της οδού Βύρωνος και το τμήμα επί της οδού Μαιζώνος. Υπολείπεται: η τοποθέτηση των ιστών - φωτιστικών σωμάτων και του αστικού εξοπλισμού. Ποσοστό υλοποίησης του έργου 94%”. Οι ιστοί των φωτιστικών σωμάτων τοποθετήθηκαν στις 4 Αυγούστου και τα φώτα αναμένεται να ανάψουν αυτές τις ημέρες.

Ακόμα, η υπηρεσία ανέφερε ότι έλαβε υπόψη της: “1) την καθυστέρηση που επήλθε λόγω των έργων υπογειοποίησης του δικτύου της ΔΕΗ στην οδό Μαιζώνος, 2) την καθυστέρηση παράδοσης των ιστών ηλεκτροφωτισμού από το εργοστάσιο παραγωγής, 3) των δοκιμών που απαιτούνται για το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού μετά την τοποθέτηση των φωτιστικών, 4) την ανάγκη σύνταξης και έγκρισης Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών, όπως προέκυψε κατά την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών”.

Να επισημάνουμε ότι από την υπηρεσία έχουν... ξεχαστεί τα δέντρα που προβλέπονταν να τοποθετηθούν με το έργο στο αναπλασμένο βόρειο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο ανάπλασης της οδού Ναυαρίνου, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, υλοποιείται με έκπτωση 51,21% με ανάδοχο την εταιρεία Pps Square Τεχνική και είχε συμβατική προθεσμία 180 ημερών (6 μηνών) μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2021(!!).

Γ.Σ.