Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 19:03

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Μεσσήνης

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Μεσσήνης

 

Από το Δήμο Μεσσήνης ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 με τις επετειακές εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν στις Δημοτικές Κοινότητες: Μεσσήνης, Ανδρούσας, Εύας, Αριστομένους, Βαλύρας, Λογγά, Πεταλιδίου, Τρικόρφου και Χατζή.

Έτσι, σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού, αύριο παραμονή της εθνικής επετείου, θα τελεστεί στις 7 μ.μ. ο καθιερωμένος μέγας εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ανδρούσα.

Θα ακολουθήσει στις 8.15 μ.μ. λιτάνευση της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Αθανασίου στους κεντρικούς δρόμους της κωμόπολης.

Το Σάββατο, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, θα τελεστεί δοξολογία στις 10 π.μ. στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην έδρα του δήμου, τη Μεσσήνη. Η εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ Μεσσήνης Κατερίνα Καραγεώργη θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας και στις 10.35 π.μ. θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο ηρώο πεσόντων.

Στις 10.50 π.μ. θα ξεκινήσει η παρέλαση μαθητών και συλλόγων στην οδό Πολυτεχνείου, παρουσία των Αρχών.

Οι μαθητικές παρελάσεις στις έδρες και τα χωριά των Δημοτικών Κοινοτήτων θα γίνουν τις εξής ώρες: Ανδρούσα 11 π.μ., Εύα 10.45 π.μ., Αριστομένης 11 π.μ., Βαλύρα 10.30 π.μ., Λογγάς 10.30 π.μ., Πεταλίδι 11 π.μ., Τρίκορφο 10.30 π.μ.
Σημειώνεται ότι εκδηλώσεις θα γίνουν και στο Χατζή.